Ode aan de Pecan Pie

Ode aan de Pecan pie

Het blijft een van mijn favoriete taartjes; de pecan pie. Hij is lekker smeuïg, smaakt naar caramel, met stukjes pecannoot en een klein beetje zeezout erin. En dan nog dat chocolade laagje….. Het water loopt me in de mond.

Feestje

Ieder feestje is een goed excuus voor een stukje van deze ‘pie’ én het eten van deze pecan pie ís een feestje. Het liefste eet ik hem eigenlijk zonder die onderlaag. Dus alleen de bovenste 2 lagen. Zo maak ik hem eigenlijk de laatste tijd. Ook heb ik er een paar variaties op bedacht.

Pecan pie

Taart vol met voedingsstoffen

Deze taart is gezoet met dadels. Doordat de dadel in zijn geheel wordt toegevoegd, bevat het ook nog alle vezels, vitaminen en mineralen. Doordat je de zoetheid uit dadels combineert met de gezonde vetten en eiwitten uit de noten voeg je voldoende voedingstoffen toe en blijft je bloedsuikerspiegel redelijk stabiel. In chocola zit wel wat toegevoegde suiker. Kies daarom voor een hele pure variant (>90%) hoe puurder, hoe minder suiker het bevat.
Los daarvan: het blijft zoet. Het is namelijk taart 😉. Eet hem dus af en toe of bij een speciale gelegenheid en niet iedere dag.

Het Pecan pie recept vind je hier

Pecan Pie bites

Dit zijn kleine pecan pies zonder bodem. Lekker voor bij de koffie of thee. Je kunt ze invriezen en er eentje ontdooien. Zo eet je er ook niet teveel. Ik maakte ze met een siliconen bakvorm met vierkantjes. Hartstikke makkelijk:

Lazy Pecan Pie bite

Mocht je écht geen zin hebben om je keukenmachine vies te maken, maar je hebt wel zin in dit ‘hapje’ én je hebt de ingrediënten in huis, maak dan een ‘lazy pecan pie bite’: pak een dadel, verwijder de pit, doe er een theelepel amandelpasta in, steek hier een pecannoot in en strooi er een paar ‘chunks’ Hagelswag over. Niet helemaal hetzelfde qua smaak en mondgevoel, maar het komt aardig in de buurt.

Lazy pecan pie

Hmmmm….. ik krijg er nu al weer zin in. Ga jij ze ook maken?

Plaats een reactie