Voeding en leefstijl

Wil jij vol energie en in balans in het leven staan?

Herken jij jezelf hierin?

 • Je wilt gezond eten, maar ziet door de bomen het bos niet meer,
 • Je hebt last van spijsverteringsklachten, zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn of maagzuur,
 • Je voelt je regelmatig overprikkeld of hebt een gejaagd gevoel,
 • Je hebt de concentratie van een visstick; door een hoge afleidbaarheid en/of geheugenproblemen,
 • Je wilt wel gaan sporten, maar hebt er echt geen energie meer voor,
 • Je hebt (kenmerken van) AD(H)D,
 • Je ervaart veel stress op het werk of in de thuissituatie,
 • Je kunt je je laatste nacht goede slaap niet meer herinneren,
 • Je vraagt je af wanneer je weer eens een keer aan tijd voor jezelf toekomt?

Hoe zou het zijn als je meer rust en balans zou ervaren in je lijf?

Je hebt het helemaal voor elkaar: een leuke partner, gezin, fijn huis en een goede baan. Toch gaat er iets niet helemaal lekker. Je zit steeds lager in je energie, hebt last van vage klachten en gezond koken schiet er daardoor te vaak bij in. Je hebt het gevoel dat je wordt geleefd. Je neemt je voor de zoveelste keer voor om nu écht gezonder te gaan eten en meer te ontspannen. Die buikpijn moet toch ergens vandaan komen? Je gedachten staan niet stil en je gaat maar door. Je moet ook zoveel ballen in de lucht houden. Straks beland je nog thuis met een burn-out.

Hoe zou het zijn als de systemen in je lijf weer vóór je gaan werken, in plaats van tegen je? Zodat jij meer energie overhoudt en je klachten naar de achtergrond verdwijnen. Je hebt weer tijd voor de dingen die het leven zo leuk maken. Hierdoor krijg je nóg meer energie, waardoor je steeds lekkerder in je vel gaat zitten. Je ervaart meer rust en balans in je lijf en daardoor in je leven. Waarom heb je dit niet eerder ontdekt?

Natuurlijke voeding & leefstijl

Genetisch gezien zitten we nog precies hetzelfde in elkaar als onze verre voorouders. Alleen onze omgeving is enorm veranderd. Qua voeding, maar ook qua beweging en prikkels. Ruim 70% van wat we eten komt niet meer overeen met wat ons lichaam nodig heeft. Hierdoor ontstaat een mismatch, met de nodige klachten en ziektes tot gevolg.
Je doet je genen, en daarmee je lichaam, een groot plezier door weer grotendeels te eten en leven zoals de natuur het bedoeld heeft. Hiervoor hoef je gelukkig niet te leven als een holbewoner.

Ik leer je begrijpen wat je lichaam nodig heeft om zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren, maar wel binnen onze huidige tijd en samenleving: het beste van twee werelden. Dit zorgt ervoor dat je de veranderingen gewoon in je eigen leven kunt toepassen. Stap voor stap.
Dit zorgt voor meer rust en balans in:

 • Je spijsvertering
 • Je darmflora
 • Je hormoonhuishouding
 • Het functioneren van je brein

Wanneer deze systemen weer gaan functioneren zoals ze dat van nature horen te doen, houd je vanzelf meer energie over. Energie voor de leuke dingen in het leven. Lijkt je dat niet heerlijk?

De kleinste stap met de meeste winst

Als specialist natuurlijke voeding en (brein)gezondheid kijk ik, naast je voedingspatroon, ook naar de andere leefstijlpijlers: beweging, ontspanning, slaap, mindset, ed. Alle leefstijlpijlers beïnvloeden elkaar. Waar is voor jou met de kleinste inspanning de meeste winst te behalen? Dat is een goed startpunt.

Hoeveel afspraken

Verandering van je gewoontes heeft tijd nodig. De ene persoon heeft genoeg aan een paar afspraken, de andere persoon is gebaat bij een wat langer traject. Samen stemmen we af wat het beste bij jou en jouw doelen past.

Neem contact met mij op voor het maken van een afspraak of het inplannen van een inspiratiesessie.

Ik zie je snel!

Tip: deze consulten worden steeds vaker vergoed door de werkgever. Dit in het kader vitaliteit op de werkvloer, duurzame inzetbaarheid, verzuimpreventie, ed.