Over mij

Niky Steendam-Jobse, voedingsdeskundige

“The food you eat can be either the safest and most powerful form of medicine or the slowest form of poison.”

Ann Wigmore-

Passie

De relatie tussen voeding en gezondheid is al jaren mijn passie. Het begon als hobby, maar na het volgen van de opleiding tot natuurvoedingsadviseur was ik niet meer te stuiten! Boek na boek volgde. Ditzelfde geldt ook voor de studies die ik heb gevolgd en wil gaan volgen. Binnen de voeding en gezondheid ben je nooit uitgeleerd.

Natuurlijke voeding

Hiernaast leer ik ook van mijn cliënten. Ieder mens, jong of oud, is uniek. Het voedingspatroon dat goed bij de ene persoon past, hoeft niet bij de andere persoon te passen. Dit kan te maken hebben met de spijsvertering van deze persoon, maar ook met de situatie waarin hij zich op dat moment bevindt. Die twee beïnvloeden elkaar.
Uit onderzoek komt naar voren dat er niet zoiets bestaat als hèt meest gezonde dieet. Alle gezonde voedingspatronen hebben wel een gemeenschappelijk kenmerk: ze bestaan allemaal uit minimaal bewerkte, natuurlijke producten. Daarom ga ik bij al mijn adviezen uit van natuurlijke voeding.

Afstemmen

Door goed naar mijn cliënten te luisteren en te kijken naar hun lichaamstaal, ben ik in staat om mijn informatie en adviezen zo goed mogelijk op iedere persoon af te stemmen. Zowel bij volwassenen als bij kinderen. Iedere persoon komt binnen met een andere beginsituatie. Van daaruit gaan we kijken naar de stappen die gezet kunnen worden om het gewenste doel te bereiken.

Ervaringsdeskundige

Zelf ben ik tevens ervaringsdeskundige. Ik heb in de afgelopen 10 jaar ontdekt welke bijdrage gezonde voeding kan leveren aan mijn eigen vitaliteit. Ik vond mijn weg met diverse voedselintoleranties en een auto-immuunziekte. Door bewuste voedingskeuzes te maken, word ik hier nauwelijks door beperkt, functioneert mijn brein beter dan ooit en bruis ik van de energie.

Mijn missie

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de voedingskeuzes die ze maken. Ik gun het iedereen om zijn of haar gezondheid in eigen hand te nemen.

Een gezonde generatie

Mijn missie gaat nog verder dan dit….. Ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs, waar ik ruim 20 jaar heb gewerkt. Daarnaast heb ik zelf twee kinderen. Ik gun het ieder kind om gezond op te kunnen groeien. Daarom werk ik tevens binnen onderwijs en kinderopvang als De Voedingsjuf én help ik ouders en kinderen met het aanleren en eigen maken van een gezond voedingspatroon. Ik gebruik hierbij zowel mijn onderwijservaring als deskundigheid op het gebied van gezonde voeding.

Ik help je graag

Spreekt bovenstaande informatie je aan en ben je er helemaal klaar voor om je gezondheid in eigen hand te nemen? Bekijk dan op deze website wat ik voor je kan betekenen.
Lees hier wat ik voor andere mensen heb kunnen betekenen.

Niky Steendam-Jobse
Adviseur natuurlijke voeding


Opleiding en cursussen

2022: Breingezondheid & natuurlijk ADHD-Coach (i.o.)
2022: Medische Basiskennis, Con Amore
2021: Overgang en voeding, Sonnevelt opleidingen
2020: Specialisatie Kind en natuurlijke voeding, Kosmeoo Health
2020: Darmvitaal, Sonnevelt opleidingen
2019: Natuurvoedingsadviseur, Sonnevelt opleidingen

Voor overige opleidingen en werkervaring, zie mijn linkedIn profiel.