Over mij

Niky Steendam-Jobse, voedingsdeskundige

Passie

De relatie tussen voeding en gezondheid is al jaren mijn passie. Het begon als hobby, maar na het volgen van de opleiding tot natuurvoedingsadviseur was ik niet meer te stuiten! Boek na boek volgde. Ditzelfde geldt ook voor de studies die ik heb gevolgd en wil gaan volgen. Binnen de voeding en gezondheid ben je nooit uitgeleerd.

Natuurlijke voeding

Zelf heb ik in de afgelopen 15 jaar ontdekt welke bijdrage natuurlijke voeding kan leveren aan mijn eigen vitaliteit. Ik vond mijn weg met diverse voedselintoleranties, astma en een auto-immuunziekte. Door bewuste voedings- en leefstijlkeuzes te maken, word ik hier nauwelijks door beperkt en bruis ik van de energie. En die astma? Die is zelfs helemaal verdwenen.

Eet ik dan altijd alleen maar gezond? Nee, gelukkig niet moet ik zeggen. Ik ben gek op chocolade (wel extra puur 😉), eet ook gewoon frietjes, chips en pizza (alleen niet te vaak) en ik ga graag uit eten. Wel is het zo dat ik natuurlijke, zo min mogelijk bewerkte voeding inmiddels veel lekkerder vind. De smaken zijn veel intenser en je kunt genieten én je goed blijven voelen. Wie wil dat nu niet?

Breingezondheid

De werking van het brein vind ik ontzettend interessant. Dit is ooit ontstaan toen ik in het onderwijs werkte met kinderen met diverse soorten hersenbeschadigingen. Een paar jaar geleden kwam de opleiding tot breingezondheidscoach op mijn pad. Hier leerde ik nóg meer over de werking van de hersenen, maar ook hoe je deze werking kunt beïnvloeden door je voeding- en leefstijlkeuzes. Ik heb zelf mogen ervaren hoe goed dit werkt.

Toen ik begon met mijn reis binnen de preventieve gezondheid, was voeding voor mij de heilige graal. Inmiddels heb ik ervaren dat voeding zeker belangrijk is, maar niet op zichzelf staat. Om echt een optimale gezondheid te bereiken, is het ook belangrijk dat je voldoende beweegt, je goed kunt ontspannen, je goed slaapt en is ook je mindset erg bepalend; hoe sta je eigenlijk in het leven? Daarom kan ik niet anders dan dit ook betrekken bij mijn advies en begeleiding.
Het heeft mij enorm geholpen om rust en balans te krijgen in mijn leven. Dat gun ik jou ook en daar help ik je graag bij.

Inspiratiesessie

Wil je ervaren of mijn begeleiding je aanspreekt en past bij jouw wensen? Of wil je eerst kijken of we een ‘klik’ hebben, plan dan een inspiratiesessie bij me in. Je hoeft er de deur niet voor uit en het is gratis en vrijblijvend.

Neem contact met me op om een online gesprek in te plannen.

Niky Steendam-Jobse
Adviseur natuurlijke voeding & (brein)gezondheid


Opleiding en cursussen

2023: Stress, een integrale visie, Con Amore
2023: Ademhaling & Vitaliteit, Sonnevelt Opleidingen
2023: Breingezondheid & natuurlijk ADHD-Coach, Better Health Academy
2022: Medische Basiskennis, Con Amore
2021: Overgang en voeding, Sonnevelt opleidingen
2020: Specialisatie Kind en natuurlijke voeding, Kosmeoo Health
2020: Darmvitaal, Sonnevelt opleidingen
2019: Natuurvoedingsadviseur, Sonnevelt opleidingen

Voor overige opleidingen en werkervaring, zie mijn linkedIn profiel.