Over mij

Niky Steendam-Jobse, voedingsdeskundige

Laat voeding je medicijn zijn en je medicijn je voeding.”

Dit is een quote van Hippocrates. Al eeuwen oud en tegelijkertijd hartstikke actueel.

Klachten

Als kind had ik al last van mijn darmen. Dit zorgde regelmatig voor buikpijn, waarvoor de huisarts een vezeldrankje voorschreef, wat nauwelijks hielp. Naar de oorzaak werd in die tijd niet gekeken. Later werd hier de stempel PDS (prikkelbare darmsyndroom) opgeplakt.
Tijdens mijn pubertijd had ik veel last van blaasontstekingen, waarvoor ik de ene na de andere antibioticakuur kreeg. Toen nog onwetend slikte ik die braaf…

Jaren later, inmiddels twee zwangerschappen en de diagnose ‘ziekte van Hashimoto’ verder, kwam ik er, via de complementaire geneeskunde, achter dat ik geen gluten en lactose kon verdragen. Toen ik dit wegliet uit mijn voedingspatroon, verdwenen mijn buikpijnklachten en kreeg ik weer net zoveel energie als voor mijn zwangerschappen (en ik maar denken dat die vermoeidheid door de zorg voor mijn kinderen kwam 😉). Ik begon me vanaf dat moment steeds verder te verdiepen in de relatie tussen voeding en gezondheid en veranderde mijn voedingspatroon stap voor stap.

De voordelen die dit had voor mijn gezondheid bleven zich opstapelen; mijn astma verdween, mijn energie bleef toenemen, mijn weerstand werd steeds sterker en uiteindelijk verdwenen zelfs mijn lage rugklachten.

Mijn missie

Ergens ‘onderweg’ ben ik begonnen met het volgen van diverse opleidingen en nascholingen, allen in de richting van voeding en gezondheid. Dit omdat ik het iedereen gun om zich fit en vitaal te voelen!
Inmiddels weet ik dat er geen standaard voedingspatroon is waarbij iedereen zich goed voelt. Een goed voedingspatroon is zeer persoonlijk en afhankelijk van je hulpvraag of soort klachten. Ik vind het ontzettend interessant en waardevol om je hiermee verder te kunnen helpen.

Een gezonde generatie

Mijn missie gaat nog verder dan dit….. Ik kom oorspronkelijk uit het onderwijs, waar ik ruim 20 jaar heb gewerkt. Daarnaast heb ik zelf twee kinderen. Ik gun het ieder kind om gezond op te kunnen groeien. Daarom werk ik tevens binnen het onderwijs als De Voedingsjuf én help ik ouders en kinderen met het aanleren en eigen maken van een gezond voedingspatroon. Ik gebruik hierbij zowel mijn onderwijservaring als deskundigheid op het gebied van gezonde voeding.

Ik help je graag

Spreekt de bovenstaande informatie je aan en ben je er ook helemaal klaar voor om je gezondheid in eigen hand te nemen? Bekijk dan wat ik voor je kan betekenen in een persoonlijk adviestraject.
Lees hier wat ik voor andere mensen heb kunnen betekenen.

Niky Steendam-Jobse
Adviseur natuurlijke voeding


Opleiding en cursussen

2021: Medische Basiskennis, Con Amore (i.o.)
2021: Overgang en voeding, Sonnevelt opleidingen
2020: Specialisatie Kind en natuurlijke voeding, Kosmeoo Health
2020: Darmvitaal, Sonnevelt opleidingen
2019: Natuurvoedingsadviseur, Sonnevelt opleidingen