Over mij

Niky Steendam-Jobse, voedingsdeskundige

Passie

De relatie tussen voeding en gezondheid is al jaren mijn passie. Het begon als hobby, maar na het volgen van de opleiding tot natuurvoedingsadviseur was ik niet meer te stuiten! Boek na boek volgde. Ditzelfde geldt ook voor de studies die ik heb gevolgd en wil gaan volgen. Binnen de voeding en gezondheid ben je nooit uitgeleerd.

Natuurlijke voeding

Hiernaast leer ik ook van mijn cliënten. Ieder mens, jong of oud, is uniek. Het voedingspatroon dat goed bij de ene persoon past, hoeft niet bij de andere persoon te passen. Dit kan te maken hebben met de spijsvertering van deze persoon, maar ook met de situatie waarin hij zich op dat moment bevindt. Die twee beïnvloeden elkaar.
Uit onderzoek komt naar voren dat er niet zoiets bestaat als hèt meest gezonde dieet. Alle gezonde voedingspatronen hebben wel een gemeenschappelijk kenmerk: ze bestaan allemaal uit minimaal bewerkte, natuurlijke producten. Daarom ga ik bij al mijn adviezen uit van natuurlijke voeding.

Leefstijl

Sinds mijn opleiding tot ‘Breingezondheid en natuurlijk AD(H)D-coach’ neem ik ook de gehele leefstijl van mijn cliënten actief mee in mijn adviezen. Hierbij kun je denken aan bewegen, slaap, ontspanning en mindset. Ik gebruik hierbij ook ademhalingsoefeningen als krachtige tool. Al deze leefstijlgebieden versterken elkaar om optimale gezondheid te bereiken.

Afstemmen

Door goed naar mijn cliënten te luisteren en te kijken naar hun lichaamstaal, ben ik in staat om mijn informatie en adviezen zo goed mogelijk op iedere persoon af te stemmen. Zowel bij volwassenen als bij kinderen. Iedere persoon komt binnen met een andere beginsituatie. Van daaruit gaan we kijken naar de stappen die gezet kunnen worden om het gewenste doel te bereiken.

Ervaringsdeskundige

Zelf ben ik tevens ervaringsdeskundige. Ik heb in de afgelopen ruim 10 jaar ontdekt welke bijdrage gezonde voeding kan leveren aan mijn eigen vitaliteit. Ik vond mijn weg met diverse voedselintoleranties en een auto-immuunziekte. Door bewuste voedings- en leefstijlkeuzes te maken, word ik hier nauwelijks door beperkt, functioneert mijn brein beter dan ooit en bruis ik van de energie.

Mijn missie

Het is mijn missie om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van de voedings- en leefstijlkeuzes die ze maken. Ik gun het iedereen om zijn of haar gezondheid in eigen hand te nemen.

Ik help je graag

Spreekt bovenstaande informatie je aan en ben je klaar om aan de slag te gaan? Bekijk dan op deze website wat ik voor je kan betekenen of neem contact met me op voor een kennismakingsgesprek.

Lees hier wat ik voor andere mensen heb kunnen betekenen.

Niky Steendam-Jobse
Adviseur natuurlijke voeding & (Brein)gezondheidscoach


Opleiding en cursussen

2023: Ademhaling & Vitaliteit, Sonnevelt Opleidingen
2023: Breingezondheid & natuurlijk ADHD-Coach, Better Health Acedemy
2022: Medische Basiskennis, Con Amore
2021: Overgang en voeding, Sonnevelt opleidingen
2020: Specialisatie Kind en natuurlijke voeding, Kosmeoo Health
2020: Darmvitaal, Sonnevelt opleidingen
2019: Natuurvoedingsadviseur, Sonnevelt opleidingen

Voor overige opleidingen en werkervaring, zie mijn linkedIn profiel.


%d bloggers liken dit: