Deze Pecan Pie is echt té lekker! Om je vingers bij af te likken.
Naast lekker is hij ook nog eens ontzettend voedzaam: vol met goede vetzuren, vezels en mineralen. Hier kun je met een gerust hart af en toe een stukje van bij de koffie/thee nemen.
Pecan pie
Glutenvrij, lactosevrij, melkvrij, geraffineerde suikervrij
Personen
16
Portie
1 pecan pie
Notities
De taart is erg machtig. Je kunt een deel van de stukken prima invriezen om er op een later moment nog een keer van te genieten.
Ingrediënten
- 125 gram amandelmeel
- 1 groot ei
- 1 tl honing
- 7 medjool dadels
- 200 gram pecannoten
- 170 gram amandelpasta (almond butter)
- 1 tl vanille extract
- 100 gram pure chocolade (90%)
- 1/4 tl (Keltisch) zeezout (en evt. nog wat meer voor de toplaag)
- Een langwerpige of vierkante taartvorm
- Bakpapier
Instructies
- Verwarm de oven op 175 graden.
- Doe het amandelmeel samen met het ei en de honing in een beslagkom en roer goed door elkaar. Dit totdat er een vrij nat deeg ontstaat.
- Maak een prop van het bakpapier, houd dit onder de kraan, knijp het water er weer uit, vouw het open en schud de druppels er vanaf. Het past nu heel makkelijk in je bakvorm (gratis tip ;-))
- Verdeel het amandeldeeg over de vorm en druk het goed aan met (vochtige) vingers.
- Zet je taartvorm zo'n 10 à 15 minuten in de oven, totdat de bovenkant lichtbruin wordt. Haal de vorm uit de oven en laat hem goed afkoelen.
- Doe de dadels en 120 gram amandelpasta in de keukenmachine en mix tot je een kleverige kruimelige substantie krijgt. Dit duurt ongeveer een minuut.
- Voeg 125 gram pecannoten, de vanille, en het zout toe en mix dit totdat de pecannoten helemaal fijngemalen zijn en je een zachte kruimelige mix krijgt. Het is goed wanneer je het 'deeg' tussen je duim en wijsvinger samen knijpt en het aan elkaar blijft plakken.
- Voeg nu nog 50 gram pecannoten toe en 'pulse' een paar keer, tot de pecannoten iets kleiner zijn, maar er nog herkenbare stukjes zichtbaar zijn.
- Verdeel dit 'deeg' over de (afgekoelde) amandelbodem en druk goed aan.
- Hak de chocolade in stukjes en smelt deze 'au bain marie' in een pannetje.
- Roer 50 gram amandelpasta door de gesmolten chocolade heen.
- Verdeel het chocolademengsel over de eerste twee lagen en strooi hier 25 gram gehakte pecannoten en evt. nog wat extra (Keltisch) zeezout overheen.
- Zet de taart een 1 à 2 uur in de koelkast, totdat alles goed stevig is geworden.
- Snijd de taart in 16 stukken.