Zadenbrood

Dit zadenbrood is zó lekker! Het is zoet en hartig tegelijk. Dit heeft het te danken aan de combinatie van zaden met rozijnen en kokosrasp. Hierdoor zit het ook bomvol vezels en gezonde vetzuren. Tel daar de eiwitten uit de zaden bij op en je hebt een super voedzaam brood, dat lang verzadigt. Dat is heel wat anders dan een standaard boterham!

Het is super makkelijk te maken; geen gedoe met kneden. Je mikt gewoon alles bij elkaar. Daar houd ik van.

Het ‘brood’ is het allerlekkerste op de dag dat het gebakken is. Dan is de buitenlaag lekker knapperig. Omdat je zo’n brood doorgaans niet in één dag opeet, is het handig om het in plakken te snijden en in te vriezen. Heb je zin in een snee zadenbrood? Dan kun je het in de ochtend in je brooddoos stoppen óf je doet een snee in het broodrooster voor een lekker ontbijt.
Je kunt een snee zo eten óf je smeert er een likje notenpasta of roomboter op. In dat laatste geval is hij natuurlijk niet meer vegan (maar wèl lekker).

Mogelijk ken je het ingrediënt ‘Psylliumvezel‘ (nog) niet. Weglaten of vervangen is in dit recept geen optie. Het heeft een enorm zwel- en bindvermogen, wat nodig is voor het ontstaan van het deeg. Deze vezels hebben een hele positieve werking op je darmen/stoelgang. Goed om in je kast te hebben staan (en te gebruiken natuurlijk 😉). Dit kan bv. ook prima door de yoghurt in plaats van zemelen oid.
Het is o.a. te koop bij Natuurvoedingswinkels of bij sommige drogisten onder de naam ‘colon clean’. Ik gebruik altijd deze van Mattison; een flinke pot voor een redelijke prijs.

Wil je meer lezen over het belang van vezels? Lees dan de blog: Vezels, een onderschatte voedingsgroep

Mocht je dus zin hebben in een lekker voedzaam brood. Ga dan aan de slag met dit recept. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het vooral weten in de comments.

Eet smakelijk!


2 gedachten over “Zadenbrood”

  1. Ik zocht een zadenbrood om te maken.
    Ik ben al een tijdje met bewust eten bezig. En dat bevalt heel goed. Vandaar de interesse voor jouw recept wat ik binnenkort ga maken. Ik heb net zadencrackers gemaakt en die smaken ook fantastisch. Maar de volgende keer wil ik jouw brood recept maken. Groetjes en succes Truus Visch.

    Beantwoorden
    • Wat goed dat je bewust met eten bezig bent! Ik snap dat dat goed bevalt.
      Succes met het maken van het zadenbrood. Het is erg makkelijk. Laat je weten wat je ervan vindt?

      Beantwoorden

Plaats een reactie