Lees alles over Spinazie in de blog ‘Spinazie, feiten en fabels’
Spinaziewrap
Glutenvrij (bij gebruik glutenvrije wrap), lactose-arm
Personen
4
Portie
1 portie
Ingrediƫnten
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 uien, fijngesnipperd
- 300 gram rundergehakt
- 2 eetlepels Picadillo (Mexicaanse) kruiden
- 600 gram (diepvries) spinazie
- 1 potje mais, uitgelekt
- peper en zout naar smaak
- 4 Ć 5 grote (glutenvrije) wraps
- Tomatensaus vers of uit een fles
- 150 gram geraspte belegen kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Fruit de ui een paar minuten in de olie.
- Voeg het gehakt toe aan de ui en bak het rul.
- Strooi 1 eetlepel Picadillokruiden over het ui/gehaktmengsel en voeg de spinazie toe. Bij verse spinazie: bak dit tot het geslonken is. Bij diepvries spinazie: roer regelmatig door en laat op een laag vuur ontdooien.
- Voeg de mais toe en roer deze er doorheen.
- Gebruik de tweede eetlepel Picadillokruiden, een klein scheutje tomatensaus en peper/zout om het spinaziemengsel op smaak te brengen.
- Verdeel het mengsel over de wraps, rol ze op, leg ze in een ingevette overnschaal en steek er evt. een cocktailprikker in om te voorkomen dat ze weer open gaan.
- Schenk de overige tomatensaus rond de wraps en bestrooi de wraps met de geraspte kaas.
- Bak het ongeveer 20 minuten in de oven tot de kaas goed gesmolten is en de saus prutttelt.