Voor de achterliggende gedachte van dit recept, kun je de blog lezen over ‘Kinderen en Pannenkoeken’
Oven-appelpannenkoek
glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij, geraffineerde suikervrij
Personen
3
Portie
1 portie
Ingrediƫnten
- 4 friszure appels. Granny Smith of een andere variant
- 50 gram ongezouten roomboter
- 3 el honing
- 150 gram volkorenmeel (ik gebruik een mix van rijstmeel, boekweitmeel en teffmeel)
- 4 eieren
- 300 ml (plantaardige) melk
- Een snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 Ć 220 graden. Dit ligt aan je oven en de stand die je gebruikt.
- Meng in een beslagkom het meel met het zout.Voeg al roerend de melk en de eieren toe en klopt dit tot een glad beslag.
- Schil de appels. Je kunt de schillen er ook aan laten, maar ik vind het lekkerder zonder.
- Snijd de appels daarna in dunne plakjes.
- Laat de boter smelten in een koekenpan. Hier schenk je de honing bij. Wacht tot de honing is gesmolten en voeg de appel toe. Bak dit een aantal minuten totdat de appel een beetje zachter begint te worden.
- Wanneer je een ovenschaal of andere bakvorm gebruikt, vet je deze eerst in en laat je de appel met het roomboter/honingmengsel in de schaal of vorm glijden. Schenk het beslag over de appels en zet de schaal in de oven. Wanneer je een ovenvaste koekenpan hebt, kun je het beslag meteen over de gebakken appels in de pan schenken en deze in de oven zetten.
- Bak de ovenpannenkoek ongeveer 20 minuten gaar.
- Verdeel de oven-appel-pannenkoek over 3 borden en schenk er een beetje maple syrup overheen.