Oké, het is niet écht gevuld speculaas, maar het komt aardig in de buurt én zit vol met voedingsstoffen. Dit in tegenstelling tot standaard gevuld speculaas.
Het basisrecept voor het bananenbrood vind je hier.
Voeg er twee eetlepels koek- en speculaaskruiden aan toe en strooi er geschaafde amandelen overheen voor een speculaas-variant.
De Ahornsiroop voor het maken van het spijs, kan evt. worden vervangen door een ander zoetmiddel, dan wordt de smaak wel iets anders…
Gevuld 'speculaas' met bananenbrood
Personen
12
Notities
Glutenvrij, melkvrij, geraffineerde suikervrij
Ingrediënten
- Het basis bananenbrood uit mijn recepten voor zoete gerechten.
- 100 gram amandelmeel
- 40 ml ahornsiroop (Maple Syrup)
- 1 tl citroensap
Instructies
- Voeg alle ingrediënten voor het spijs bij elkaar en kneed tot een samenhangend deeg.
- Laat dit even rusten in de koelkast.
- Snijd het bananenbrood in plakken.
- Smeer op de helft van de plakken een (dun) laagje amandelspijs
- Leg de andere helft van de plakken er bovenop.
- Snijd de dubbele plakken met daarop het spijs nog een keer doormidden om ze in porties te verdelen. Wil je een kleinere portie, dan snijd je ook deze portie nog een keer doormidden.
Geniet met mate…