Bananenbrood

Bananenbrood. Ik vind dat echt een ideaal voedzaam tussendoortje of onderdeel van ontbijt/lunch.
Lees meer over bananen en het bananenbrood in deze blog

Variaties:

  • Voeg (wal)noten, kaneel en rozijnen toe voor een soort ‘appelloze appeltaart-variant’
  • Voeg een tl (zelfgemaakt) vanille-extract en pecannoten toe voor een ‘Canadese-variant’.
  • Voeg een extra ei, 40 gr cacao, 30 gr cacaonibs en evt. 50 gr (wal)noten toe voor een ‘choco-variant’.
  • Voeg blauwe bessen of bosbessen toe voor een ‘fruitige-variant’.
  • Voeg versgeperst citroensap en maanzaad toe voor een ‘frisse variant’.
  • Strooi kokosrasp over de bovenkant van het bananenbrood als extra finishing touch.
  • Voeg 2 el speculaaskruiden en geschaafde amandelen toe voor een ‘feestdagen-variant’ (zie afbeelding)
  • Kies wat je lekker vindt uit bovenstaande (en nog meer) en maak een ‘zelfgekozen-variant’.

Tip:
Snijd het bananenbrood in plakken en vries deze in. Je kunt ’s morgens een plak in je tas stoppen en meenemen naar je werk of meegeven aan de kinderen voor op school.

Bananenbrood

Plaats een reactie