Bananenbrood

Bananenbrood. Ik vind dat echt een ideaal voedzaam tussendoortje of onderdeel van ontbijt/lunch.

Bananen voedingswaarde recept bananenbrood

De Banaan onder de loep

Bananen bevatten een hoge dosis kalium en behoorlijk wat magnesium. Deze mineralen ondersteunen samen een gezonde bloeddruk. Kalium zorgt ook voor een goede werking van het hart. Magnesium voor ontspanning van de spieren.

Bananen zijn rijk aan tryptofaan. Dit is een aminozuur dat in het lijf wordt omgezet in serotonine. Serotonine is een van de ‘happy hormones’. Deze neurotransmitter zorgt voor een goed humeur én zorgt ervoor dat je minder trek krijgt in zoetigheid.

Bananen bevatten vezels. Deze zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft én zijn goede voeding voor je darmbacteriën.

Zitten er dan helemaal geen nadelen aan bananen?
Helaas wel. In bananen zitten ook fruitsuikers (fructose). Een hele tros eten is dus niet verstandig, maar ik ken gelukkig niemand die dat doet 😉.
Bananen komen van ver. Dit maakt bv. de milieubelasting hoger dan van fruit uit de regio. Ook worden ze niet altijd ‘eerlijk’ geteeld. Dit wordt mede veroorzaakt door de wereldwijde enorme vraag naar bananen.
Varieer daarom met fruit en eet vooral fruit uit het seizoen en de regio.

Genoeg over de banaan! Naast bananen bevat dit bananenbrood ook eieren en amandelmeel. Het brood zit hierdoor nóg voller met vezels, eiwitten en goede vetzuren. Dit laatste heeft het te danken aan de amandelen.
Na zo’n plak kun je er weer een tijdje tegenaan!

Ik maak het basisrecept altijd hetzelfde, maar varieer met de toevoegingen. Dit keer koos ik voor cacaonibs, pecannoten en vanille en strooide ik er kokosrasp overheen. Er zijn zoveel variaties mogelijk! Op die manier gaat hij nooit vervelen. I ❤️ bananenbrood!

Ik snijd het Bananenbrood altijd in plakken en vries het in. Zo kan ik iedere keer een plak meenemen óf meegeven aan de kinderen. Ideaal!!


Recept Bananenbrood

recept bananenbrood glutenvrij

2 gedachten over “Bananenbrood”

Plaats een reactie