Zwarte bonen in een brownie? Dat is natuurlijk heel gek, maar wel lekker! De bonen vervangen eigenlijk het meel. Daarnaast voegen ze extra eiwitten, vitaminen en mineralen toe aan deze brownie. Gewoon een keer proberen. Heb ik ook gedaan!
Zwarte bonen brownies
Personen
8
Portie
1 brownie
Notities
Glutenvrij, zuivelvrij
Ingrediënten
- 265 gram zwarte bonen (geweekt en gekookt of uit een pot)
- 6 medjoul dadels
- 2 eieren
- 4 el cacaopoeder
- 3 el kokosolie
- 2 el honing
- 2 tl (wijnsteenbak)poeder
- 1 tl vanille extract
- Snufje zout
- 2 el cacaonibs (optioneel)
Instructies
- Verwarm de oven op 175 graden, laat de dadels een kwartier weken in warm water en smelt de kokosolie.
- Spoel de zwarte bonen goed af.
- Meng alle ingrediënten (behalve de cacaonibs) in de keukenmachine of met de blender tot een egaal beslag.
- Roer de cacaonibs er doorheen (of niet).
- Giet het beslag in een bakvorm en bak de brownie in ongeveer 30 minuten gaar.
- Wanneer je er een satéprikker in prikt en deze komt er schoon uit, is de brownie gaar. Wil je hem iets smeuïger, haal hem er dan iets eerder uit.
- Laat de brownie goed afkoelen en snijd hem in stukken.