Deze brownie is gemaakt van zoete aardappel. Zoete aardappel zit vol met vitaminen, mineralen en vezels. Heb je toch stiekem weer een beetje groente op!
Verder zitten er amandelen en walnoten in. Noten bevatten goede vetzuren. Deze bevorderen het immuunsysteem en ze transporteren de niet-vetoplosbare vitamines.
Zoete aardappel Brownies
glutenvrij, lactosevrij, melkvrij (let voor de laatste 2 goed op de ingrediƫnten van de chocolade)
Personen
12
Portie
1 brownie

Notities
Tip:
Stop de brownies in een doos in de diepvries en haal er af en toe een uit. Lekker bij de koffie/thee.
Ingrediƫnten
- 2 zoete aardappels die samen ongeveer 300 gram wegen.
- 120 gram amandelmeel
- 125 gram pure chocolade (cacao gehalte >72%)
- 50 gram walnoten
Instructies
- Verwarm de oven op 220 graden
- Leg de zoete aardappels (helemaal heel) 40 minuten op het rooster van de oven.
- Hak de walnoten in grove stukken.
- Hak de chocolade in kleine stukjes. Ik kies voor extra puur, omdat deze zoveel mogelijk cacao en zo min mogelijk suiker bevat.
- Wanneer de aardappels klaar zijn, snijd je ze doormidden en haal je de inhoud eruit met een lepel. Dit roer je in een kom tot een puree.
- Voeg aan de warme puree eerst de chocolade toe, zodat deze kan smelten. Roer er hierna het amandelmeel en daarna de walnoten doorheen.
- Doe dit mengsel in een schaal/vorm bekleed met bakpapier en zet ongeveer een halve dag in de koelkast.
- Als hij hard geworden is, kun je hem in stukken snijden.