Wortel- rijstschotel
Glutenvrij, lactosevrij, melkvrij, vegetarisch
Personen
4
Portie
1 portie
Ingrediënten
- 2 rode uien
- 250 gram cherrytomaten
- 400 gram kikkererwten
- 6 el olijfolie
- 1 el garam Masala (of meer naar smaak)
- 200 gram volkoren basmatirijst
- 150 ml kokosmelk
- 750 ml heet water
- 600 gram wortel
- 2 tenen knoflook
- 20 gram platte peterselie
- 60 gram amandelen
- 4 eieren
- peper en zout
Instructies
- Snijd de uien en halveer de tomaten
- De kikkererwten goed afspoelen
- Verhit 2 el olie in een hapjespan. Hierin fruit je de ui en garam masala 3 minuten op laag vuur
- Voeg hieraan de kikkererwten, rijst, de helft van de tomaten, het (hete) water, de kokosmelk en wat peper en zout toe.
- Breng dit aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken. De eerste 10 minuten mèt deksel op de pan, de 2e 10 minuten zonder deksel op de pan.
- Snijd in tussentijd de wortels in schuine stukken van ongeveer 1 cm en snijd de knoflook en peterselie fijn.
- Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en bak de wortel met wat peper en zout tot hij van kleur gaat veranderen. Dit duurt ongeveer 8 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak dit nog 2 minuten.
- Kluts de eieren in een schaal goed door elkaar. Bak hiervan 2 omeletten.
- Rol de omeletten op en snijd ze in stukken.
- Schep de wortelen en de rijst door elkaar en voeg de rest van de tomaten toe.
- Voeg naar smaak nog wat peper en zout toe.
- Verdeel over 4 borden en strooi hier de peterselie en amandelen overheen.
- Leg de ei-rolletjes ernaast.