Door groente aan zoete hapjes toe te voegen, maak je ze net wat voedzamer en vezelrijker. De wortel in deze cakejes proef je haast niet. De appelmoes en het amandelmeel geven een zoete smaak. Zo kun je deze cakejes eten bij het ontbijt, de lunch of als tussendoortje.
Eet smakelijk!
Wortel cakejes
Kidsproof!
Personen
12
Portie
1 cakeje

Notities
Glutenvrij, zuivelvrij
Ingrediënten
- 3 eieren
- 50 ml milde olijfolie
- 250 gram appelmoes (0%)
- 160 gram winterpeen
- 1 mandarijn
- 75 gram walnoten
- 125 gram amandelmeel
- 75 gram boekweit/teff/rijstemeel of een combinatie van deze
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl gemalen kaneel
Instructies
- Zet de oven op 180 graden.
- Klop de eieren met een mixer schuimig.
- Voeg de olie en appelmoes toe en mix tot het goed gemengd is.
- Rasp de wortel met een rasp of de keukenmachine.
- Maak de mandarijn schoon, rasp de schil en pers de mandarijn uit.
- Hak de walnoten grof
- Voeg nu alle ingrediënten toe aan het eiermengsel en schep dit om tot alles goed gemengd is.
- Schep het beslag in (siliconen) muffinvormpjes en bak dit ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een satéprikker in de cakejes. Komt deze er schoon uit, dan zijn de cakejes gaar.
- Laat ze nog even afkoelen en dan: smullen!