Dit is een heerlijk ontbijt voor een koude winterochtend, maar stiekem ook lekker in de rest van het jaar.
De gember zorgt ervoor dat je vanbinnen heerlijk opwarmt. Samen met de heilzame werking van (Ceylon*) kaneel, geeft het je spijsvertering een boost. Dat lijkt me een goed begin van je dag.
Gember is ontstekingsremmend en werkt goed tegen (ochtend)misselijkheid. Kaneel kan de bloedsuikerspiegel verlagen en is gunstig voor de cholesterolwaarden. Zowel van gember als van kaneel is bewezen dat ze gunstig zijn voor mensen met Diabetes.
Daarnaast is dit ontbijt gewoon érg lekker, door de combinatie van smaken. Met een schep kokosyoghurt erop, lijkt het net appeltaart met slagroom. En dat als ontbijt!! Een echte ‘must try’ dus!
*Ceylon kaneel is ‘echte kaneel’. Het is aangenamer van smaak dan cassia kaneel, wat in de meeste supermarkten ligt.
Ceylon kaneel heeft een zachte, warme en subtiele smaak. Cassia kaneel smaakt scherper en wat bitter. Ik gebruik zelf deze Ceylon kaneel. Ook het gemberpoeder van dit merk is erg goed van smaak en kwaliteit.
Verwarmend fruitontbijt
Notities
glutenvrij (bij gebruik glutenvrije havermout)
Ingrediënten
- 2 (biologische) appels met schil
- 1 banaan
- Klontje roomboter
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneel
- 2 el amandelmeel
- 2 el havermout
- 4 el kokosyoghurt
Instructies
- Snijd de appels in stukjes en verwijder het klokhuis.
- Strooi het gemberpoeder en het kaneel over de appels en zorg ervoor dat dit goed verdeeld is.
- Verwarm de roomboter in de pan en bak hierin de appel een aantal minuten tot hij zacht is.
- Snijd intussen de banaan in dunne plakjes.
- Laat de banaan de laatste paar minuten meebakken met de appel.
- Zet het vuur uit en schep het amandelmeel en de havermout door het warme appel- banaanmengsel.
- Verdeel dit over twee schaaltjes en schep in ieder schaaltje 2 eetlepels kokosyoghurt.