Deze Tex Mex is zo lekker dat het vlees door mijn drie carnivoren thuis niet wordt gemist.
Lekker met verse guacamole, Classic Salsa (van SauerCrowd) en eventueel de rest van de tortillachips
Vegetarische Tex Mex
Keuken
Mexicaanse keuken
Personen
4
Portie
1 portie
Notities
Glutenvrij, vegetarisch
Ingrediënten
- 200 gram quinoa
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- 2 paprika's
- 180 gram maïs
- 240 gram kidneybonen
- 400 gram tomatenblokjes (uit blik)
- 100 gram geraspte kaas
- 1 tl komijn
- 1 el Mexicaanse kruiden (of meer naar smaak)
- Tortillachips naturel
- Peper en zout
- Olijfolie
Instructies
- Kook de quinoa gaar (zie kooktijd op de verpakking)
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snijd de ui, knoflook en de rode peper (zonder zaadjes) in kleine stukjes. Fruit dit aan in de olijfolie.
- Voeg de komijn toe en bak dit kort mee
- Snijd de paprika in stukjes en bak deze mee.
- Voeg de tomatenblokjes en de Mexicaanse kruiden toe en roer goed door
- Laat de maïs en kidneybonen uitlekken en voeg deze bij de tomaten.
- Voeg de gekookte quinoa toe en meng alles goed door elkaar.
- Voeg naar smaak peper zout en eventueel nog wat extra Mexicaanse kruiden toe.
- Verdeel het mengsel over een ovenschaal.
- Strooi hier 1/4 van de kaas overheen.
- Puzzel er 1 laagje tortillachips overheen. Laat alle stukjes netjes aansluiten.
- Verdeel hier de rest van de kaas overheen.
- Zet de schaal in de oven en bak ongeveer 15 minuten of tot de kaas goed gesmolten is en het geheel er lekker knapperig uit ziet.