Rabarber is een echte lentegroente. Doordat rabarber van zichzelf erg zuur is, wordt er vaak veel suiker aan toegevoegd om er een smaakvolle compote van te maken. Je kunt de suiker ook prima vervangen door vers fruit, kruiden en evt. een eetlepel honing.
Wil je hem ook in zo’n mooie, handige weckpot bewaren? Die vind je hier en kun je natuurlijk voor veel meer heerlijke zelfgemaakte producten gebruiken.
Rabarbercompote zonder suiker
Portie
1 pot

Notities
Glutenvrij, lactosevrij, melkvrij
Ingrediƫnten
- 5 stengels rabarber
- 2 appels
- 1 sinaasappel
- een handje aardbeien
- een flinke theelepel kaneel
- 1 Ć 2 eetlepels honing
- het merg van 1 pijpje vanille (optioneel)
Instructies
- Snijd de bladeren van de rabarber en gooi deze weg.
- Was de stelen. Je hoeft ze niet te schillen. Doe je dit wel, dan wordt de compote groen ipv rood.
- Snijd de rabarberstelen en de appels in stukjes
- Pers de sinaasappel uit. Je gebruikt alleen het sap.
- Zet een pan op het fornuis en voeg de rabarber, appel, sinaasappelsap en aardbeien toe.
- Breng dit langzaam aan de kook en zet de pan op een sudderplaatje.
- Voeg het kaneel en honing naar smaak toe. Eventueel kun je nu ook het vanillemerg toevoegen.
- Roer goed door en laat dit nog zo'n 30 minuten sudderen.
- Tussendoor kun je af en toe roeren. Je ziet dan dat de rabarber steeds meer uit elkaar gaat vallen.
- Houd je van wat grovere stukken, dan is de compote na ongeveer 30 minuten klaar.
- Wil je hem fijner, zet dan de staafmixer er nog even in.
