Deze pompoensoep barst van de bètacaroteen, een belangrijke anti-oxidant. Hij bevat vezels en diverse vitaminen en mineralen. Maar bovenal: hij is erg lekker. De combinatie van de kruiden met het zoetzure van de appel, maakt deze soep nèt iets anders dan de doorsnee pompoensoep.
Deze soep is trouwens erg geliefd bij de kinderen.
Pompoensoep
Glutenvrij, lactosevrij, melkvrij, vegetarisch, vegan
Personen
4
Portie
1 portie
Notities
Bij de kinderen laat ik de bosui weg.
Heerlijk met een geroosterde (YAM-desem) boterham met roomboter (of zonder roomboter, wanneer je vegan eet)
Ingrediënten
- 2 el olijfolie
- 1 flespompoen
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder (of 1 cm verse gember)
- 1 liter groentebouillon
- 1 zoetzure appel
- evt. 2 bosuitjes
Instructies
- Snijd de pompoen in stukken en verwijder de zaden. De schil kun je er aan laten.
- Snijd de ui en de knoflook fijn.
- Verwarm de olijfolie in de pan.
- Fruit de ui tot hij glazig wordt.
- Voeg de knoflook, gember, paprikapoeder en koriander toe.
- Voeg de pompoen toe en schep alles door elkaar.
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat zachtjes 20 minuten doorkoken.
- Snijd in de tussentijd de appel in stukjes en de bosui in ringetjes.
- Voeg de appel na 20 minuten toe aan de soep en laat nog 5 minuten mee koken.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de blender.
- Verdeel de soep over 4 borden en strooi de bosui eroverheen.