Pompoen zit boordevol met waardevolle stoffen zoals bètacaroteen. Dit is een belangrijke anti-oxidant. Daarnaast bevat hij voedingsvezels, diverse mineralen en vitaminen; bijvoorbeeld vitamine A die, samen met vitamine D, een grote rol speelt in de ondersteuning van het afweersysteem. Neem dus snel een lekkere pompoenmuffin en ga ermee in dat heerlijke zonnetje zitten.
Pompoenmuffins
glutenvrij, lactosevrij, melkvrij, geraffineerde suikervrij
Personen
12
Portie
1 cakeje
Notities
Eet smakelijk!
Ingrediënten
- 300 gr pompoen
- 1,5 el kaneel
- 4,5 el ahornsiroop
- 50 gr ongebrande pecannoten
- 100 gr amandelmeel
- 50 gr (volkoren) rijstemeel + 50 gr maïsmeel (of 100 gr spelt- of volkorenmeel als je niet glutenvrij hoeft te eten)
- 3 eieren,
- 2 tl bakpoeder
- 0,5 tl gemberpoeder
- 0,25 tl zout
- 1 el chiazaad
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snijd de pompoen in blokjes en kook deze in 15 min. gaar.
- Doe ondertussen alle droge ingrediënten in een kom en roer dit goed door elkaar.
- Doe de natte ingrediënten in een keukenmachine.
- Wanneer de pompoen gaar is, spoel je deze af met koud water en voeg je hem toe aan de andere ingrediënten in de keukenmachine. Mix dit tot een glad beslag.
- Roer dit beslag door de droge ingrediënten.
- Als laatste roer je de gehakte pecannoten erdoor.
- Verdeel het beslag over 12 muffinvormpjes en bak ze in ongeveer 20 min. gaar in het midden van de oven.
- Even af laten koelen en hop, je tuin in of je balkon op!