Paella de mama
glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij
Personen
4
Portie
1 bord
Ingrediënten
- 250 gram volkoren pandanrijst
- 1 tl kurkuma
- 1 liter kippenbouillon
- 2 à 3 el olijfolie
- 1 kipfilet
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 3 tomaten
- 125 gram tuinerwtjes
- 1/2 tl paprikapoeder
- 100 gram (gepelde) garnalen
- 1 el verse peterselie
- 1 citroen
- (versgemalen) peper
Instructies
- Breng de bouillon aan de kook met de theelepel kurkuma. Voeg hieraan de rijst toe. De rijst krijgt hierdoor een mooie gele kleur én je krijgt ook nog wat kurkuma binnen. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de uien en de knoflook fijn, de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes. Hak de peterselie fijn en de citroen in 4 parten.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de kipfilet tot hij goed gaar en lichtbruin is. Dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Voeg de uien en de knoflook toe aan de kip en bak ze ongeveer 2 minuten mee.
- Zet het vuur zacht(er) en bak de paprika mee. Dit een minuut of 5. Voeg de tomaten en de erwtjes toe en laat alles samen gaar worden.
- Voeg de gele rijst toe en schep alles goed door.
- Roer het paprikapoeder door de rijst en voeg peper toe naar smaak. Voeg de garnalen toe. Verwarm de paella, al omscheppend, nog een minuut of 2 tot hij goed warm is.
- Verdeel de paella over de borden en garneer elk bord met de peterselie en een partje citroen. Dit laatste was ik op de foto vergeten. Een combinatie van honger en nog een foto willen maken denk ik 😉