Het is helaas niet de allermooiste soep om op de foto te zetten, maar omdat het een van mijn favoriete soeprecepten is, wil ik hem toch graag met jullie delen.
Ik hou ervan, die combinatie van Oosterse smaken. Hij zou denk ik nog beter tot zijn recht komen in een mooie aardewerk kom. Zoals deze bijvoorbeeld. Ik moest het dit keer doen met een saai wit bord. Dat maakte de smaak er echter niet minder om. Heerlijk!
Het gaat in de richting van Tom Kha kai, maar dan zonder de kokosmelk….
Ga jij hem proberen?
Oosterse Noedelsoep
Personen
4
Portie
1 pan
Notities
Glutenvrij, melkvrij, lactosevrij
Ingrediënten
- 2 el high oleïc zonnebloemolie
- 250 à 300 gram (biologische) kipfilet
- 100 gram shiitakes (paddenstoelen)
- 4 cm verse gember
- 2 tenen knoflook
- 1 liter kippenbouillon
- 2 stengels sereh
- 1 stronk paksoi
- 3 bosuitjes
- 150 gram volkoren rijstnoedels
- 1 el vissaus
- Peper en evt. zout
- *Optioneel: rode peper
Instructies
- Snijd de kipfilet in stukjes en de shiitakes in plakjes
- Schil de gember en knoflook en hak ze heel fijn
- Verhit de olie in een soeppan en bak hierin de knoflook, gember en shiitakes kort.
- Bak zodra het begint te geuren de kip mee.
- Schenk de kippenbouillon in de pan en breng zachtjes aan de kook.
- Snijd intussen de sereh in 3 stukken, kneus deze stukken en doe ze bij de kippenbouillon in de pan. Laat zo'n 15 minuten trekken.
- Was de paksoi en snijd de bladen en stelen apart in reepjes.
- Snijd de bosui in plakjes
- Haal nu evt. de sereh uit de soep. Je kunt het ook laten zitten en het er op je bord uitvissen (je kunt het niet opeten).
- Voeg de paksoistelen en de bosui toe aan de soep en laat dit nog 3 minuten koken.
- Wil je een pittige soep, voeg dan nu ook een (half) fijngesneden pepertje toe
- Intussen bereid je de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking
- Breng de soep op smaak met de vissaus, peper en eventueel wat zout
- Draai het vuur uit en schep het paksoiblad door de soep.
- Schenk de soep in 4 borden of wijde kommen en voeg er een schep noedels aan toe.