Paddenstoelen stimuleren rechtstreeks je immuunsysteem. Dit komt door het stofje ‘lentinaan’. Tahin is gemaakt van sesamzaadjes en bevat hierdoor goede vetzuren.
Salade met lauwwarme kastanjechampignons en tahindressing
glutenvrij (wanneer je sojasaus gebruikt ipv tamari, let er dan op dat dit glutenvrije sojasaus is), lactosevrij, melkvrij
Personen
1
Notities
Eet smakelijk!
Ingrediënten
- Eikenbladsla/rauwe spinazie of andere sla
- 150 gram kastanjechampignons
- ½ zoete puntpaprika
- 2 el kasha (of pijnboompitten)
- 2 tl Furikake (optioneel)
- ½ citroen, uitgeperst
- 2 el tahin
- ½ tl komijn
- 1 el tamari (of sojasaus)
- 1 tl sambal
- wat knoflook(poeder) naar smaak
- ongeveer 50 ml olijfolie.
Instructies
- Scheur of snijd de sla in stukken, was deze en laat hem goed uitlekken in een vergiet.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren. Dit totdat de dressing mooi glad is.
- Snijd de champignons in plakjes en bak ze gaar in de pan. Niet te lang, anders verliezen ze al hun vocht en gaan ze krimpen.
- Leg de sla in een schaal en mix deze met de paprika. Leg hier de warme champignons op. Ze worden vanzelf lauw 😉.
- Schenk de helft van de dressing over de salade. De andere helft kun je bewaren tot de volgende dag (max. een dag of 3)
- Maak de salade af met de kasha en de furikake.