Mijn jongste zoon houdt niet zo van knolselderij. Behalve wanneer ik er shoarma van maak!
De structuur is uiteraard niet helemaal hetzelfde als vlees, maar als je eens een andere manier zoekt om knolselderij te verwerken óf je houdt wel van de smaak van shoarma, maar wilt geen vlees eten, dan is dit recept echt iets voor jou!!
Op de foto staan glutenvrije pitabroodjes. Voor mijn man en kinderen heb ik meestal volkoren pitabroodjes.
Kun je wèl tegen gluten, maar wil je geen of minder tarwe eten, dan zijn deze pitabroodjes van spelt misschien een goede optie voor jou?
Knolselderij shoarma
Personen
4
Portie
1 portie
Notities
Glutenvrij (bij gebruik glutenvrije shoarmabroodjes), vegetarisch
Ingrediënten
- 1 knolselderij
- 2 à 3 el (olijf)olie
- paar handjes sla
- 1 rode paprika
- 2 à 3 el shoarmakruiden (bv. Euroma)
- 4 volkoren óf glutenvrije pitabroodjes
- 200 gram volle kwark
- flinke scheut extra vierge olijfolie
- 2 el mayonaise
- 2 tenen knoflook geperst
- 2 el verse peterselie (of 2 tl gedroogde)
- Peper en zout
Instructies
- Schil de knolselderij, snijd in dunne plakken en snijd hier reepjes van in het formaat 'shoarmavlees'.
- Meng de shoarmakruiden met 2 à 3 el (olijf)olie en giet dit over de knolselderijreepjes. Hussel dit goed door met beide handen, zodat alle reepjes voorzien zijn van een dun laagje. Laat dit 1-2 uur intrekken.
- Maak de knoflooksaus door de kwark te mengen met de mayonaise, olijfolie, knoflook en de (fijngesneden) peterselie. Breng op smaak met peper en zout. Dek af en zet weg.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Was de sla en dep deze droog of snijd hem in reepjes, wanneer je dit handiger vindt.
- Na 1 à 2 uur ga je de knolselderij bakken. Ik doe dit in 3 koekenpannen. Tijdens het bakken krimpen ze wat, waardoor ik na een tijdje nog maar 2 pannen nodig heb. Op dat moment bak ik de paprika in de 3e pan.
- Proef of de reepjes goed op smaak zijn en voeg evt. nog wat extra kruiden toe.
- Voeg hierna de reepjes uit beide pannen en de paprika samen.
- Verwarm de pitabroodjes in een broodrooster of onder de grill.
- Snijd ze open en vul ze met wat sla en de knolselderijreepjes met paprika.
- Schep er een flinke eetlepel saus op en smullen maar!