Kikkererwt- spinaziestoof
Glutenvrij, lactosevrij, melkvrij, vegetarisch, vegan
Personen
4
Portie
1 portie

Ingrediënten
- 2 uien
- 3 cm verse gember
- 3 el olijfolie
- 750 gram kikkererwten
- 3 teentjes knoflook
- 2 tl kurkuma
- 1/2 tl chilivlokken
- 800 ml kokosmelk
- 500 ml groentebouillon
- 600 gram verse spinazie
- 10 gram verse munt
- 200 gram kokosyoghurt
Instructies
- Snijd de uien fijn.
- Schil de gember en snijd hem heel fijn.
- Verhit olie in een hapjespan en bak hierin de uien en gember ongeveer 5 minuten.
- Snijd de knoflook fijn.
- Voeg de kikkererwten, knoflook, kurkuma en chilivlokken toe aan de ui. Bak dit op middelhoog vuur, totdat de kikkererwten een beetje bruin worden.
- Schep een kwart van de kikkererwten uit de pan. Deze gebruik je later als garnering.
- Schenk de kokosmelk en bouillon bij de kikkererwten in de pan. Breng dit aan de kook.
- Terwijl dit kookt, kun je de kikkererwten met een lepel stuk drukken. Hierdoor komt het zetmeel vrij, waardoor de stoof gaat binden.
- Zet het vuur laag en laat de kikkererwten 45 minuten stoven zonder deksel totdat het de dikte heeft van gebonden soep.
- Meng de spinazie er door en laat dit slinken.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de munt grof.
- Verdeel de stoof over 4 borden en schep er een flinke schep kokosyoghurt op.
- Verdeel hier de kikkererwten die je had achtergehouden én de munt overheen.