Groene Pastasalade
Glutenvrij, lactosevrij (mits lactosevrije crème fraiche gebruikt)
Personen
4
Portie
1 portie
Notities
Tip: aanrader voor kinderen, zo lang ze niet weten dat je er ansjovis in hebt gestopt
Ingrediënten
- 250 linzenpasta (of volkorenpasta)
- 500 gram broccoli
- 1 komkommer
- 50 gram pistachenoten (gepeld)
- 1/2 biologische citroen; sap en rasp
- 1 avocado
- 4 el mayonaise
- 2 el crème fraiche (evt. lactosevrij)
- 1/2 teen knoflook
- 15 gram verse bieslook
- 10 gram platte peterselie
- tl dragon
- 2 ansjovisfilets
- zak rucola/veldsla
Instructies
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat hem uitlekken in een vergiet en spoel hem af met koud water. Zet dit weg en laat verder afkoelen.
- Snijd de broccoli in kleine roosjes, evt. incl. de stronk en stoom de broccoli in 5 tot 8 minuten beetgaar. Spoel af en laat verder uitlekken en afkoelen.
- Schil de komkommer, snijd hem doormidden en hol hem uit met een (meloenbolletjes)lepel. Snijd de helften nog een keer doormidden en daarna in kleine stukjes.
- Snijd de avocado doormidden, haal het vruchtvlees eruit en stop dit in de maatbeker van je staafmixer (of in je keukenmachine). Rasp de schil van je citroen en pers de halve citroen uit. Voeg 1 el sap en wat van de rasp toe in je maatbeker. Later kun je nog meer toevoegen (naar smaak).
- Voeg de mayonaise, crème fraiche, knoflook, fijngehakte bieslook, fijngehakte peterselie, dragon en ansjovis toe aan de maatbeker en zet de staafmixer erin. Mix tot alles fijn is en je een dikke romige dressing krijgt. Je kunt hem nog wat op smaak brengen met peper en evt. nog wat citroensap of rasp.
- Hak de pistachenoten grof.
- Verdeel de pasta over 4 borden. Voeg de broccoli, komkommer en de sla toe. Schep de dressing er doorheen en bestrooi met pistachenoten.