Glutenvrij en melkvrij cookie dough ijs

glutenvrij en melkvrij cookie dough icecream - vegan

Cookie Dough ijs. Begin je al bijna aan je lippen te likken als je dat hoort? Ik wel.
Wanneer je naar de ingrediëntenlijst van een pot cookie dough ijs kijkt, word je wat minder blij. Ik zeker, want er zit sowieso gluten en lactose in (en daar kan ik niet tegen)…

Van de overige ingrediënten wordt het beloningscentrum in je hersenen wel blij, maar je lijf niet. Daarom heb ik een recept gemaakt voor een glutenvrij én melkvrij (+ vegan) cookie dough ijsje waar óók je lijf blij van wordt; twee vliegen in één klap.

De basis voor dit ijs zijn bananen. Heb je dat weleens geprobeerd? Fijngemalen bevroren banaan komt echt héél dichtbij het mondgevoel van roomijs. Een aanrader om een keer te proberen.

Ook zonder ijsmachine

Ik maakte onderstaand recept met mijn Krups IJsmachine. Heb je deze niet, niet getreurd. Je hebt dan alleen iets meer geduld nodig. Je snijdt de banaan in stukjes en vriest hem minimaal 4 uur in. Hierna doe je hem, met de overige ingrediënten, in de blender en maal je alles fijn. Ik zou wat minder amandelmelk gebruiken. Voeg dit in scheutjes toe tot je de gewenste dikte hebt bereikt. De ijsmassa is dan iets meer crèmerig. De cookie dough schep je er dan handmatig doorheen. Soms is het nodig om hem hierna even in de vriezer te zetten om wat op te stijven. Dit is ook afhankelijk van de temperatuur in huis.

Heb je dit recept van tevoren gepland en ligt er al bevroren (in stukjes gesneden) banaan in je vriezer? Laat dit dan eerst een kwartiertje gedeeltelijk ontdooien. Dit om ervoor te zorgen dat de messen van je blender tè hard moeten werken (met alle gevolgen van dien).

Kies jouw momentje in de zon en geniet van dit heerlijke ijsje. Ook goedgekeurd door kinderen 😉

2 gedachten over “Glutenvrij en melkvrij cookie dough ijs”

Plaats een reactie