Champignons zitten vol met vezels, eiwitten en het stofje Lentinaan. Dit stofje stimuleert rechtstreeks je immuunsysteem.
Champignons bevatten ook verschillende ontstekingsremmende stoffen. Deze verdwijnen echter als je ze te lang kookt. De champignons in dit recept gaan we bakken. Niet te lang, want dan worden ze erg slap. Ze moeten wel gaar zijn, want rauw eten is niet aan te raden; champignons bevatten agaritine, wat een giftige stof is. Tijdens het bereiden verdwijnt dit voor het grootste deel.
Champignon carpaccio
Personen
1
Notities
Glutenvrij, melkvrij, lactosevrij, vegetarisch.
Ingrediƫnten
- 200 gram (kastanje) champignons
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 el balsamico azijn
- 1 flinke tl groene pesto
- 1 tl honing
- peper/zout naar smaak
- evt. blaadje basilicum of bieslook
Instructies
- Snijd de champignons in dunne plakjes en bak ze kort gaar in een koekenpan met wat olijfolie. Laat de champignons wat afkoelen.
- Maak een marinade/dressing van de olie, azijn, pesto en honing. Schep de ui hier doorheen en breng op smaak met peper/zout.
- Schep de champignons met de marinade in een kom door elkaar en laat de smaken nog zo'n 30 tot 60 minuten intrekken. Langer mag ook.
- Hierna is je champignon carpaccio klaar. Je kunt het zo opeten, op een salade scheppen of op een getoaste (YAM-desem) boterham. Hij doet het ook goed als voorgerecht bij een diner.