Door linzen toe te voegen, kun je het vlees prima vervangen. Linzen zitten vol met eiwitten, B-vitaminen, mineralen én vezels.
Bloemkool- linzencurry
glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij, vegetarisch, vegan
Personen
4
Portie
1 portie
Notities
Lekker met pappadums
Ingrediënten
- 2 uien
- 1 flinke bloemkool
- 150 gr tuinerwten
- 400 gr bruine linzen
- 400 gr tomatenblokjes
- 100 ml groentebouillon
- 2 el milde Indiase currypasta
- 3 el olijfolie
- evt. 4 pappadums.
Instructies
- Snijd de uien in stukjes en de bloemkool in kleine roosjes.
- Verwarm de pan. Voeg de olijfolie toe en bak hierin de uien en currypasta zo’n 2 à 3 min.
- Voeg de bloemkool, erwten, linzen, tomatenblokjes en de bouillon toe en schep dit goed door elkaar.
- Laat dit, met de deksel op de pan, 20 min. sudderen. Schep af en toe om.
- Voeg naar smaak nog wat zout toe.