Een variatie op de standaard tomatensoep; wat zoeter door toevoeging van wortel en met meer pit door toevoeging van paprika.
Ook kinderen vinden deze soep heerlijk. Bombardeer hem bijvoorbeeld tot ‘Zombiebloedsoep‘ alleen voor stoere jongens en meisjes. Lekker met volkoren soepstengels als ‘heksenvingers’. Zo past deze soep helemaal in het thema Halloween (maar is hij lekker gedurende het hele jaar.
Tomatensoep met pit
Kidsproof!
Personen
4
Portie
1 pan
Notities
Glutenvrij, zuivelvrij
Ingrediënten
- 750 gram tomaten
- 1 winterpeen
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 3 knoflookteentjes
- 1 tl tijm
- 750 ml (rundvlees)bouillon
- 1 blikje tomatenpuree
- Handje basilicum
- Olijfolie
- Peper
Instructies
- Snijd de tomaten in grove stukken en verwijder het harde gedeelte.
- Snijd de knoflook en ui fijn en de wortel en paprika in stukjes.
- Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui.
- Als de ui glazig is, voeg je de knoflook toe. Bak dit even mee.
- Voeg de wortel en paprika toe en bak ongeveer 5 minuten op laag vuur.
- Voeg de tomatenpuree en tijm toe, schep goed om en bak dit al roerend nog 2 minuten.
- Voeg de tomaten en de bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat de soep afgedekt zo’n 15 minuten zacht koken.
- Voeg het handje basilicum toe en pureer de soep met staafmixer of in de blender.
- Voeg naar smaak peper toe.