Voeding: de optimale start voor je baby

Op basis van de ontwikkeling van de darmflora in de eerste 1000 dagen

Je bent zwanger of hebt net een kindje gekregen. Samen met je kindje wordt een enorm verantwoordelijkheidsgevoel geboren. Je leest alles wat los en vast zit. Maar hebt nog zoveel vragen:

  • Zal ik borstvoeding geven en hoe lang?
  • Flesvoeding is tegenwoordig toch ook prima?
  • Borstvoeding geven lukt echt niet. Help! Wat nu?
  • Ik wil/moet/heb een keizersnede (gehad). Zijn er nog dingen waar ik rekening mee moet houden?
  • Wanneer start ik nu met de eerste hapjes? Ik lees en hoor tegenstrijdige dingen.
  • Was er nou ook nog iets met de darmflora?

Zomaar een paar vragen die in je op zouden kunnen komen in deze periode waarin je je als moeder (of als vader) soms behoorlijk onzeker kunt voelen.

Bewuste keuzes maken

Ik kan je verder helpen; tijdens deze voorlichting vertel ik je over de ontwikkeling van de darmflora in deze periode. Wat kun je het beste wel doen en wat niet. Ik geef antwoord op bovenstaande vragen en nog meer. Dit zodat je bewuste keuzes kunt maken en kunt bijsturen indien nodig.

Een goede darmflora is de basis voor een gezond en vitaal leven. Het speelt o.a. een belangrijke, onmisbare rol bij het immuunsysteem, verlaagt de kans op ziekte en allergie├źn en zorgt voor een goede spijsvertering en stoelgang. Dit wil iedere ouder zijn kleintje toch het liefste meegeven?

Interesse?

Deze voorlichting kan zowel digitaal als fysiek worden gegeven. Heb je interesse? Neem dan contact met mij op, dan bespreken we de mogelijkheden.
Deze informatie kan uiteraard ook 1 op 1 gedeeld worden.

Leuk om te boeken met zwangere vriendinnen of met de (aanstaande) moeders die je hebt ontmoet tijdens je zwangerschapsgym.


Voor bedrijven

Het is ook mogelijk om deze voorlichting als bedrijf in te kopen als aanvulling op een zwangerschapsgym, -cursus, -yoga of ander zwangerschapsgerelateerd traject. Neem contact met mij op voor de mogelijkheden.