Je kunt een kant en klare tonijnsalade kopen en over je salade gooien, maar je kunt er ook heel makkelijk zelf een maken!
Romainesla met zelfgemaakte tonijnsalade
glutenvrij, lactosevrij, melkvrij
Personen
1
Notities
Eet smakelijk!
Ingrediƫnten
- Een krop baby-romaine
- 1/2 gele paprika
- 6 zwarte olijven
- Rock chives (optioneel)
- 1 blikje tonijn in olijfolie
- 2 el mayonaise
- 1 el citroensap
- 1 tl appelazijn
- 2 augurken
- 2 zongedroogde tomaatjes
- 1 el extra vierge olijfolie
- peper/zout naar smaak
Instructies
- Snijd de sla in reepjes en was deze goed. Laat uitlekken in een vergiet.
- Snijd de paprika in reepjes en de olijven in plakjes.
- Giet het blikje tonijn af (de olijfolie in dit blikje bevat nauwelijks voedingsstoffen)
- Roer de tonijn los in een kom. Voeg hier de mayonaise, het citroensap en het appelazijn aan toe.
- Snijd de augurken en de tomaatjes in stukjes en roer ook deze door de tonijn
- Voeg peper en zout toe naar smaak.
- Mocht de tonijnsalade nog te droog zijn, dan kun je een eetlepel extra vierge olijfolie toevoegen.
- Doe de sla, paprika en olijven in een slaschaal. Verdeel hier de tonijnsalade overheen.
- Top het af met de rock chives (wanneer je deze hebt)