Deze gazpacho is heerlijk op een warme zomerdag en doet het ook goed op een feestje. Gewoon in een glas, kun je hem zo opdrinken.
Het is een beetje vals spelen, want ik gebruik in dit recept geen verse tomaten, maar tomaten uit blik. Geen gepiel met velletjes en je bent zo klaar. Mag ook wel voor een keertje toch?
Mocht je de gazpacho met verse tomaten willen maken, gebruik dan ongeveer 1250 gram. Je dient de tomaten wel te ontvellen voordat je ze toevoegt.
Snelle Gazpacho
Personen
6
Portie
1 pan
Notities
Glutenvrij, melkvrij, lactosevrij, vegetarisch, vegan
Ingrediƫnten
- 3 blikken (biologische) gepelde tomaten
- 1 komkommer
- 1 ui
- 10 Ć 15 gram basilicum
- 3 tenen knoflook
- 1 deciliter extra vierge olijfolie
- 0,5 deciliter balsamico azijn
- tabasco
Instructies
- Schil de ui en knoflook en snijd deze fijn
- Schil de komkommer en snijd hem in grove stukken
- Doe de komkommer, samen met de gesneden ui en knoflook in een keukenmachine. Voeg hier de azijn en basilicum aan toe en maal dit fijn tot je een gladde massa hebt.
- Doe deze massa in een kom.
- Doe vervolgens de gepelde tomaten in de keukenmachine en maal dit ook tot een gladde massa.
- Voeg de twee massa's bij elkaar in de kom of een pan en breng dit op smaak met peper, zout en tabasco.
- Roer hier met een (pol)lepel de olijfolie doorheen.
- Serveer direct of zet hem in de koelkast, zodat hij ijskoud is.