Er zijn allerlei soorten linzen. De ene soort blijft heel in de soep, de andere soort valt helemaal uit een. Je kunt ze beiden gebruiken. Wat je lekker vindt. Ik kies bij deze soep vaak voor de linzen dupuis. Deze blijven heel, wat de soep een lekkere bite geeft.
Linzen vallen onder de peulvruchten en zitten boordevol eiwitten en b-vitaminen.
Linzensoep
Glutenvrij, lactosevrij, melkvrij.
Personen
4
Portie
1 portie

Notities
Wanneer je de kippenbouillon vervangt door groentebouillon is de soep vegetarisch en vegan.
Ingrediƫnten
- 150 gram (dupuis) linzen
- 3 stengels bleekselderij
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 2 winterwortels
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 liter kippenbouillon
- 1 tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1/4 tl chilivlokken
- 2 el olijfolie
Instructies
- Zet de linzen in een schaal met water. Dit kun je al een paar uur van tevoren doen (maar hoeft niet)
- Snijd de knoflook en de uien fijn.
- Verwarm de olijfolie in de pan en fruit hierin de knoflook en de ui.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak dit kort mee.
- Voeg de paprikapoeder, komijn en chilivlokken toe en schep dit door elkaar.
- Voeg de warme bouillon toe en meng alles goed door elkaar.
- Giet de linzen in een zeef en spoel ze goed af. Voeg ze toe aan de soep en breng deze aan de kook.
- Snijd de wortel en bleekselderij in plakjes en voeg toe aan de soep.
- Laat de soep zo'n 30 minuten koken. Proef of de linzen zacht zijn. Zo niet, verleng dan de kooktijd tot dit wel het geval is. De soep is klaar als de linzen zacht zijn.