Gezonde wafels

(met courgette)

Gezonde wafels

Eet jij je wafel ook vakje voor vakje op? Ik in ieder geval wel. Dat maakt het eten ervan net een stukje leuker én lekkerder.
Sinds ik geen gluten en zuivel meer kan eten, heb ik eigenlijk geen wafels meer gegeten. Totdat ik afgelopen kerst een wafelijzer cadeau kreeg. Een hele fijne, ik zal verderop een foto plaatsen.

Op internet ging ik zoeken naar verschillende wafelrecepten. Uiteraard zonder suiker en mét veel voedzame ingrediënten. Wat is er een hoop lekkers te vinden!
Uiteindelijk stelde ik mijn eigen wafelrecept samen uit de verschillende recepten die ik geprobeerd heb. Een lekkere, stevige wafel, die je prima als ontbijt of lunch kunt eten. Hij zit namelijk vol met vezels, gezonde vetzuren, eiwitten, vitaminen en mineralen.

Topping

Als topping kun je verschillende ingrediënten gebruiken:

  • Kokosyoghurt (of kwark)
  • Notenpasta of pindakaas
  • Vers (of diepvries) fruit naar keuze
  • Vruchtencompote
  • Kokosrasp
  • Zaden en pitten
  • Eventueel wat Green Sweet (stevia) poedersuiker

Ik gebruikte als topping voor mijn wafels een flinke klodder kokosyoghurt (Abbot Kinneys, coco start framboos), wat bosbessen en frambozen uit de diepvries en notenpasta, maar die deed ik er pas op na het maken van de foto. Ook smeerde ik toen de yoghurt uit over alle gaatjes (net zoals vroeger met de slagroom) en smullen maar. Heerlijk!!

Ik bak mijn wafels in een wafelijzer van Breville. Deze is niet goedkoop, maar wel heel fijn. Hij heeft uitneembare ijzers met een keramische coating. Deze bakken niet aan, zijn super makkelijk schoon te maken en bevatten geen belastende toxines in de coating. Voor mij drie belangrijke punten om rekening mee te houden bij de aanschaf van een keukenapparaat.

Kidsproof

Mijn kinderen vinden deze wafels ook lekker. Ik maak deze wafels ook weleens tijdens gastlessen als De Voedingsjuf. Dit om kinderen te laten zien dat gezond en lekker prima samengaan. Ze zijn vaak verbaasd dat dit gezonde wafels zijn en er groente in verwerkt zit. Superleuk toch?

Genoeg gekletst. Hier volgt het recept. Eet smakelijk alvast!

In het recept noem ik Ghee als ingrediënt om je wafelijzer in te vetten. Wil je weten hoe je heel makkelijk zelf Ghee maakt, klik dan hier.


Plaats een reactie