Heerlijk voor de Sinterklaas en kerstperiode, maar ook lekker op andere momenten in het jaar, zijn deze dadelballetjes met speculaaskruiden.
Ze zijn erg makkelijk te maken en je hebt slechts 5 ingrediënten nodig. Ook leuk om met kinderen te doen.
Dadelballetjes met speculaaskruiden
Glutenvrije, melkvrij, geraffineerde suikervrij, vegan
Portie
2 balletjes
Ingrediënten
- 5 (medjoul) dadels
- 75 gram van je favoriete noot (bv. amandelen, walnoten, cashewnoten of een mix hiervan)
- 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
- Snufje zout
- Kaneel of cacao
Instructies
- Doe de noten in de keukenmachine of hakmolen en maal tot een grof meel
- Ontpit de dadels en voeg deze, samen met de koek- en speculaaskruiden en het snufje zout, bij je notenmeel in de keukenmachine/hakmolen. Meng dit tot het een soort bal gaat vormen.
- Voel met je handen of het mengsel plakkerig is. Is het niet plakkerig genoeg? Doe er dan nog een dadel bij en meng opnieuw.
- Doe het mengsel in een schaaltje of op een bord en kneed het tot een grote bal.
- Weeg een stukje van ongeveer 20 gram af en rol deze tot een mooie bal. Rol de rest van het mengsel tot ballen die ongeveer even groot zijn.
- Rol de ballen door het kaneel óf door de cacao.