Bananenpannenkoekjes. Zo makkelijk te maken, zo lekker en ook nog gezond!
Hier thuis gaan deze pannenkoekjes er in als koek! Ik maak het recept daarom x 2 of 3.
Deze pannenkoekjes zijn een voedzaam ontbijt of lunch. Dit door de eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, vitaminen en mineralen.
Bananenpannenkoekjes
Glutenvrij,
lactosevrij,
geraffineerde suikervrij
Personen
1
Portie
8 Ć 10 kleine pannenkoekjes
Notities
Eet smakelijk!
Ingrediƫnten
- 1 banaan
- 2 eieren
- 1/2 tl kaneel
- 1 volle el boekweitmeel
- 1 flinke scheut (amandel)melk
- (kokos)olie om in te bakken
- 100 gram (diepvries)fruit
- 2 el water
- 1 tl tapiocazetmeel
- 1 tl honing (naar smaak)
Instructies
- Voor het beslag: mix de banaan, eieren, kaneel, boekweitmeel en melk in de blender tot een egaal beslag.
- Voor de vruchten: doe de vruchten, samen met het water in een pannetje en zet op een laag vuur. Af en toe roeren.
- Verwarm een koekenpan en vet hem in met kokosolie.
- Verdeel bv. met een juslepel steeds 2 hoopjes beslag in de pan.
- Draai na ongeveer 2 minuten (of tot ze lichtbruin zien aan de onderkant) om en bak de andere kant ook ongeveer twee minuten.
- Schep de pannenkoekjes uit de pan op een bord en start weer opnieuw met het invetten van de pan. Doe dit tot het beslag op is.
- In de tussentijd staan de vruchten te pruttelen in het pannetje. Wanneer dit goed warm is en het fruit wat zachter is geworden, kun je proeven en evt. de honing toevoegen. Om het iets verder in te dikken, vermeng de het tapiocazetmeel met een klein beetje water en voeg je dit papje toe aan de vruchten. Let op; het begint nu meteen dikker te worden.
- Schenk de vruchten over je stapeltje pannenkoeken heen.
Eet smakelijk!