Kind & Voeding

Stichting Kind en Voeding

Sinds januari 2020 ben ik voorlichter voor de Stichting Kind & Voeding. Het doel van deze stichting is om kinderen en hun (groot)ouders bewust te maken van de rol die voeding speelt bij het behouden van hun gezondheid.

Ik geef gastlessen en/of voorlichting op scholen, BSO’s, kinderdagverblijven of peuterspeelzalen.
Je kunt contact met mij opnemen om de mogelijkheden te bespreken.

Aanbod

Gastlessen

Ik geef interactieve gastlessen op scholen en BSO’s. De lessen bestaan uit een deel theorie en een deel praktijk; kinderen krijgen smaaktestjes of bereiden een recept, als deze mogelijkheid op de locatie aanwezig is.

De gastlessen kunnen de volgende onderwerpen bevatten:

  • Ontbijten
  • Tussendoortjes
  • Groente en fruit
  • Verwonderen (kleuren, geuren en smaken)
  • Gezonde lunchtrommels
  • De verleidingen van de middelbare school (voor groep 8)
  • Supermarktsafari

Voorlichting

Kinderen zijn zelf niet degene die beslissen over de boodschappen en wat er wordt gegeten. Ze zijn hierbij afhankelijk van de volwassenen om zich heen. Daarom is het belangrijk om deze volwassenen ‘mee te nemen’ in dit proces.
Ik geef voorlichting aan schoolteams, pedagogische medewerkers en ouders om ook hen bewust te maken van goede voedingskeuzes en geschikte alternatieven.

Het complete aanbod van de stichting Kind en Voeding vind je op hun website. Ik help je graag een keuze te maken.

Subsidie

Via de ‘subsidie jong leren eten’ kun je als school of kinderopvanglocatie een subsidie aanvragen voor gastlessen, koken, moestuinieren en excursies op het gebied van voeding. Voor scholen gaat dit via ‘de gezonde school‘ en voor kinderopvanglocaties via ‘een gezonde start‘.
Op de website Subsidie jong leren eten kun je hier alles over lezen. Ik help je graag bij het samenstellen van een voorstel dat aansluit bij de wensen van de school/kinderopvang.