Eat & Breathe

Eat & Breath

EAT & BREATHE

Eat & Breathe is een traject waarin we, naast je voedingspatroon ook naar je voedingsgewoonten kijken. Ter ondersteuning worden er ademhalingsoefeningen ingezet.
Dit alles om ervoor te zorgen dat jij meer rust ervaart en je lichaam in de verteringsmodus staat, voordat je gaat eten.

Voedingspatroon

Wat eet jij op een dag? Geeft deze voeding je voldoende energie en draagt het bij aan jouw gezondheid? We bespreken wat jouw doelen zijn en met welke aanpassingen we hier stap voor stap op in kunnen zetten.

Voedingsgewoonten

Je voedingsgewoonten hebben invloed op je spijsvertering en de opname van voedingsstoffen tijdens dit proces.
Tijdens dit traject nemen we jouw voedingsgewoonten onder de loep. Waar eet jij? Op welk moment? En hoe doe je dit? Wanneer pak je een beweegmoment. Juist voor of na het eten?
Dit zijn een aantal voorbeelden van verschillende situaties die op een dag voor komen, maar waar jij misschien niet eerder bij hebt stilgestaan. Na dit traject weet jij in welke mate je voedingsgewoonten invloed hebben op je spijsvertering.

Ademhaling

De ademhaling is een krachtige tool om je staat van zijn te veranderen. Met de ademhalingstechnieken die ik gebruik, kom je binnen een paar minuten in de ‘rest & digest-modus’. Dit is een van de modi van ons autonome zenuwstelsel.
Ondanks dat dit zenuwstelsel autonoom werkt, kan het beïnvloed worden door jouw manier van ademhalen. Hier gaan we binnen dit traject bewust mee aan de slag. Te druk of geen tijd? Het kan zelfs in een paar minuten. Op het toilet bijvoorbeeld, al zou ik zelf voor een andere plek kiezen 😉.

Je kunt supergezond eten en diverse supplementen slikken, maar als je al die waardevolle voedingstoffen onvoldoende opneemt, heeft je lijf er weinig aan. Ze verlaten je lichaam weer via de onderkant; als dure ontlasting.

Door in te zetten op je voedingspatroon, voedingsgewoonten en je ademhaling, ga je merken dat je niet alleen tijdens de eetmomenten, maar ook gedurende de dag meer rust en ontspanning ervaart.

Lees meer over de ademhaling in de blog Bewust ademhalen geeft rust

Nadruk

Ligt de nadruk bij jou op het ontspannen eten of op het aanpassen van je voedingspatroon?
Voor het eerste gesprek vraag ik je een voedingsdagboek bij te houden. Zo wordt duidelijk waar bij jou de meeste winst te behalen valt.
Heb je helemaal geen zin in die ademhaling? Lees dan verder bij het Persoonlijk voedingsadvies.

EAT & Breathe: De nadruk ligt op het aanpassen van je voedingspatroon en -gewoonten. We gebruiken hier ter ondersteuning ademhalingsoefeningen bij. Je ervaart meer energie en balans (en nog veel meer gezondheidsvoordelen).
Eat & BREATHE: Je voedingspatroon is al ruimschoots in orde. We gaan vooral aan de slag met het bevorderen van de opname van voedingsstoffen en het ervaren van meer rust en ontspanning gedurende de dag. Dit door het optimaliseren van je voedingspatroon en -gewoonten, ondersteunt door ademhalingsoefeningen.

Is dit voor jou niet genoeg en wil je met je complete Breingezondheid aan de slag? Klik dan HIER.

Wat is je investering?

EAT & Breathe (6 gesprekken)
Gesprek 1: Intakegesprek + voedingsdagboek + eerste ademhalingsoefening.
Gesprek 2: Voedingsdagboek vertalen in concrete stappen + ademhalingsoefening.
Gesprek 3 -6: Advisering en coaching op maat, gericht op voedingspatroon en -gewoonten, ondersteund door ademhalingsoefeningen.
€475,-

Eat & BREATHE (3 gesprekken)
Gesprek 1: Intakegesprek + voedingsdagboek + eerste ademhalingsoefening
Gesprek 2: Optimaliseren voedingspatroon en voedingsgewoonten + ademhalingsoefening
Gesprek 3: Advisering en coaching voedingspatroon, voedingsgewoonten + ademhalingsoefening
€250,-

Losse ademsessie
Wil je je niet op voeding richten, maar wel graag leren hoe je bewust ademen in kunt zetten om in de rest & digest-modus te komen? Of om meer ontspanning te ervaren? Of wil je gewoon even een uurtje heerlijk ontspannen bij me komen ademen? Plan dan een losse ademsessie in.
€75,-

Na ieder traject kunnen, indien gewenst, vervolggesprekken worden ingepland.

Een intakegesprek duurt maximaal 1,5 uur, de overige gesprekken een uur.
Alle gesprekken kunnen zowel in mijn praktijk (op donderdag) of online (ook andere dagen) worden gevoerd.

Kennismakingsgesprek

Wil je eerst kennismaken om te ervaren of het klikt tussen ons? Dat kan en is gratis en vrijblijvend.%d bloggers liken dit: