Eet jezelf gezond met PuurGezond!

Puur Gezond eten

Wie goed heeft opgelet, heeft hem al zien staan onderaan mijn website: het logo van PuurGezond.
Sinds enige tijd ben ik aangesloten bij dit platform. Het bestaat uit diëtisten, gewichtsconsultenen en andere voedingsdeskundigen met dezelfde missie en visie: Puur en Gezond eten; écht eten.

Puur en onbewerkt

Pure en onbewerkte producten leveren doorgaans meer vitaminen, mineralen, vezels en andere voedingsstoffen dan hoog-bewerkte/fabrieksmatig bewerkte producten.
Er zijn tal van studies gedaan naar wat nou gezonde voeding is. Het blijkt dat dit in verschillende delen van de wereld behoorlijk uiteen kan lopen. Zie hiervoor de zeer interessante studie naar de Blue zones, waar mensen de hoogste levensverwachting hebben.

De meeste voeding gerelateerde studies hebben wel een gemene deler; de basis van een gezond voedingspatroon zijn pure en onbewerkte voedingsmiddelen. Dus geen pakjes, zakjes en andere fabrieksvoeding, maar heel basic; groente, fruit, kruiden, noten, zaden, granen, peulvruchten, aangevuld met vis, wat vlees of zuivel. Deze eet je onbewerkt, bewerkt ze zèlf of je verwerkt ze tot heerlijke maaltijden.

Wil je meer lezen over de Blue zones, dan kan ik je dit boek aanbevelen.

80/20

In mijn praktijk ga ik bij mijn adviezen altijd uit van voornamelijk pure en onbewerkte voeding. Ik zeg voornamelijk, omdat 100% puur eten in deze maatschappij vrijwel onmogelijk is. Dan moet je echt verhuizen naar een van de genoemde Blue zones. Wil je dat niet, dan is 80% puur eten genoeg. Je lichaam krijgt dan voldoende voedingsstoffen binnen en kan die 20% die wat minder puur of gezond is dan prima aan. Kom maar op met dat stuk chocolade of dat heerlijke ijsje!

Waarom PuurGezond?

PuurGezond sluit aan bij mijn visie en missie. Daarnaast ben ik maar een ‘eenpitter’. Door me aan te sluiten bij dit platform kan ik gebruik maken van hun onderbouwingen, boeken, recepten, website, etc. Daarnaast zijn de uitgangspunten van PuurGezond gebaseerd op de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad.
Wil je meer lezen over PuurGezond, bekijk dan hun inspirerende website: www.puurgezond.nl.

Gezonde leefstijl

Op mijn website vind je bij het onderdeel voorlichting nu de voorlichting Leef je dagen gezonder. Dit is een voorlichting vanuit PuurGezond die ik nu aanbied. Mocht je interesse hebben in deze voorlichting, dan kun je dat aan mij doorgeven. Ik ben de mogelijkheden aan het bekijken om deze voorlichting binnenkort digitaal of fysiek te geven.
Daarnaast kun je ook een 1 op 1 traject ‘Leef je dagen gezonder’ bij mij in de praktijk óf online volgen.

Niky Steendam-Jobse – PuurGezond professional 😃


Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: