Terugblikken en vooruit kijken

Terugblikken en vooruit kijken

De periode rond kerst en oud & nieuw is altijd een periode van terugblikken en vooruit kijken. Ik was hier eerst nooit zo bewust mee bezig, maar ik merk dat dat dit jaar anders is. Of dit nu ligt aan de hele Corona-periode of omdat er in mijn geval zoveel dingen zijn veranderd in het afgelopen jaar, durf ik niet te zeggen. Feit is dat ik heel wat heb om op terug te blikken en er genoeg is om naar uit te kijken.

Terugblikken en vooruit kijken

Voor mij begon dit jaar al spannend, doordat ik de beslissing nam om mijn baan in het onderwijs op te zeggen. Ik besloot vol voor ‘Een kwestie van eten’ te gaan. In september schreef ik al een blog waarin ik terugblikte op de eerste maanden na mijn ontslag.

De Voedingsjuf

Toen ik startte met ‘Een kwestie van eten’ had ik juist heel erg de behoefte om weg te gaan uit het onderwijs. Toch bleek dat het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik richtte daarom ‘De Voedingsjuf‘ op. Dit bleek verschillende mensen aan te spreken. Ik heb o.a. gesprekken gehad met Gezonde School adviseurs en met de J.O.G.G.-regisseur Delft. Zij zijn erg positief over mijn concept en willen graag samenwerken. Alleen is het voor nu lastig, omdat de GGD, nog voor de huidige schoolsluiting, adviseerde om externen de school niet in te laten. Hierdoor werd ook het traject wat al was gestart op het Max Havelaar Kindcentrum ‘on hold’ gezet.
Ik heb de tijd gebruikt om aan een aparte website te werken voor De Voedingsjuf. Ook heb ik een eigen voedingsjuf-logo laten ontwerpen:

De Voedingsjuf

De website is bijna klaar en ga ik in de eerste week van januari lanceren. Scholen, besturen en organisaties kunnen zich dan nóg beter informeren m.b.t. de mogelijkheden. Zodra de ergste Corona-ellende voorbij is, kan ik dan hopelijk zo snel mogelijk starten met gesprekken op scholen, gastlessen en (digitale) voorlichting.

Voedingsadviezen

Ik heb dit jaar met een aantal mensen mogen werken. Hier ben ik hen erg dankbaar voor. Met ieder traject leer ik zelf ook weer nieuwe dingen. Ik vind het ontzettend leuk om mensen verder te helpen. Dit door een voedingsadvies zo goed mogelijk op hun situatie en mogelijkheden af te stemmen. In het nieuwe jaar is dit ook mogelijk voor kinderen.

De Corona-periode zorgt ervoor dat mensen zich meer in zichzelf keren. Ze gaan weinig nieuwe dingen aan. Dit heb ik ook gemerkt in de praktijk. Het is lastig om nieuwe cliënten te krijgen. Ik wil me daarom in het nieuwe jaar meer gaan richten op online begeleiding. Zo heb ik een groter bereik én kan ik mensen die thuis willen blijven ook van advies voorzien. Door al het thuiswerken heeft iedereen wel ervaren dat er via videobellen heel veel mogelijk is.
Uiteraard is iedereen ook nog steeds welkom ín de praktijk. De ruimte is groot genoeg om voldoende afstand te kunnen houden.

Netwerk

Bewust Delft

Ik heb nog meer contacten gelegd met therapeuten en artsen in Delft. Dit zodat ze ervan op de hoogte zijn dat ik er ben en wat ik doe en we wederzijds kunnen doorverwijzen. Ook heb ik me aangesloten bij Bewust Delft; een lokaal netwerk van praktijken, ondernemers en organisaties die jou kunnen helpen om gelukkig, gezond en/of groen te leven. Mijn pagina op de site van Bewust Delft vind je hier. Het logo vind je nu ook onderaan mijn website.
Met Womanhood, een yogastudio in Delft die gespecialiseerd is in yoga voor zwangere vrouwen en verse moeders, heb ik gesprekken gehad om er mijn voorlichting over Voeding, de optimale start voor je baby te geven. Maar ja….. Corona hè. Deze is daarom al een paar keer verzet.
Kortom, ik ben volop bezig om overal lijntjes uit te gooien. Ik hoop in 2021 wat vaker beet te hebben ;-).

Doelen voor mezelf

Succesplanner

Ik heb in het afgelopen jaar gemerkt dat ik zelf denk ik de strengste baas ben die ik ooit heb gehad. Ik ben soms te veeleisend naar mezelf. Buitenom dat is het ondernemerschap helemaal nieuw voor mij. Je kunt jezelf er erg in verliezen als je doet wat je leuk vindt. Het is nooit af en alles kan altijd beter. Ik merkte dat ik zelfs gestrest werd, terwijl hier eigenlijk geen reden voor was. De enige van wie ik dingen ‘moest’ was van mezelf.
Voor 2021 heb ik mezelf een Succesplanner cadeau gedaan. Dit is niet alleen een agenda; je maakt hiermee een planning, beschrijft je doelen en reflecteert hier achteraf op. Ik merk dat ik dit echt nodig heb om structuur aan te brengen. Zonder goede planning schiet ik alle kanten op.
Mijn goede voornemen is dan ook om beter voor mezelf te zorgen. Goed te plannen, waardoor ik meer rust kan nemen. Het zou wel meehelpen als straks de kinderen weer gewoon naar school mogen gaan…

Prettige feestdagen

Voor nu wil ik iedereen hele fijne feestdagen wensen. Geniet van de (paar) mensen om je heen. Blik terug op het afgelopen jaar; waar ben je dankbaar voor en wat zijn je doelen en plannen voor het nieuwe jaar.
Geniet ook van het lekkere kerstdiner, waar je extra aandacht en liefde in hebt gestopt, met extra zorgvuldigheid de juiste ingrediënten voor hebt gekozen, misschien wel met een bijpassende wijn. Voel je niet schuldig wanneer je dat kerstbrood in je mond stopt, maar denk wel aan mij wanneer jouw goede voornemen is om in 2021 aan je voeding en leefstijl te werken. Ik help je graag!

Een kwestie van eten prettige feestdagen

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: