Voedingsadvies; nu ook voor kinderen

Voedingsadvies voor kinderen

Op 4 december deed ik examen voor de opleiding ‘Kind en natuurlijke voeding‘. Ik slaagde met een heel mooi cijfer, wat ik bijna niet hardop durf te zeggen. Bijna, want ik doe het toch: ik had een 10! Dit zeg ik niet om op te scheppen, maar omdat ik er gewoon onwijs trots op ben.

Motivatie

Mijn motivatie om deze opleiding te gaan volgen had twee redenen. Ten eerste wilde ik dit doen om als Voedingsjuf nóg meer kennis op te doen om te kunnen delen op de scholen waar ik mee ga samenwerken. Ten tweede wilde ik deze opleiding volgen om ouders te kunnen adviseren m.b.t. het aanleren van een gezond voedingspatroon voor hun gezin.

Kinderbegeleiding

Tijdens de opleiding werd echter ook ingegaan op het werken met en begeleiden van de kinderen zelf. Ondanks dat dit niet was wat ik in eerste instantie had bedacht, merkte ik ook dat dit mij prikkelde; ik hou er immers van om met kinderen te werken. Waarom zou ik de kinderen zelf dan niet gaan begeleiden? Uiteraard voor een deel met hun ouders, omdat zij degenen zijn die voor het grootste deel bepalen wat voor eten er in huis komt en wat er gekookt gaat worden.

Voedingsadvies voor kinderen

Om de daad bij het woord te voegen, ben ik hiermee aan de slag gegaan. Op de pagina ‘Voedingsadvies voor kinderen’ beschrijf ik wat ik voor jou, je gezin of je kind(eren) kan betekenen. Want zeker in deze onzekere en vreemde tijd, is een goede leefstijl, met een gezond voedingspatroon belangrijker dan ooit!
Dus als je nog geen goede voornemens had voor in het nieuwe jaar, start dan met een gezond voedingspatroon voor jou en je gezin. Of je nu zelf vragen hebt, een kind met overgewicht, buikpijn of een kind wat helemaal geen groente wil eten; ik kan je hierbij helpen.

Voedingsadvies voor kinderen

Tips voor gezonde voedingsgewoontes

Op de Instagram account én op de Facebookpagina van De Voedingsjuf zal ik de komende weken 12 tips delen die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van gezonde voedingsgewoontes voor jou en je gezin. Dit zodat je hier in het nieuwe jaar volop mee aan de slag kunt gaan. En wil je hier hulp bij, dan weet je me te vinden. Dit kan zowel online, als in de praktijk.

Diploma kind en natuurlijke voeding
Zie mij hier blij zijn met mijn diploma 😉

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: