Een terugblik op de afgelopen periode

Het is nu 4,5 maand geleden dat ik mijn vaste baan in het onderwijs heb opgezegd en volledig voor ‘Een kwestie van eten‘ ben gegaan. Achteraf bleek het moment niet helemaal gelukkig gekozen; ik had mijn ontslagbrief al in februari ingediend, toen we nog dachten dat ‘Corona’ iets was wat alleen in China voorkwam….
Toch heb ik geen moment spijt gehad van deze keuze. Het is zo fijn om te kunnen doen waar je het meest blij van wordt.
Ik ben eigenlijk best trots op wat ik heb bereikt in de afgelopen maanden. Soms zit ik gewoon te genieten…

Terugblik op de afgelopen periode

Een terugblik op de afgelopen periode

Naast het opzetten van een Facebookpagina, Instagramaccount en het laten ontwerpen van een logo, zijn er een aantal dingen die ik er even uit wil lichten:

Mijn website

Ik heb mijn eigen website gebouwd en gevuld, terwijl ik dit nog nooit eerder had gedaan. In het begin kostte het behoorlijk wat tijd om alles uit te vogelen, maar ja, er was toch een lockdown, dus veel andere dingen kon ik nog niet oppakken. Ik moet zeggen dat ik behoorlijk tevreden ben over mijn website. Oké, sommige dingen kunnen beter of mooier, maar hij is functioneel en bevat alle informatie die nodig is.

De eerste trajecten

Tijdens de lockdown startte ik al met een online traject. Toen de lockdown voorbij was, kwamen daar ook de gewone trajecten bij. Dat was in het begin best spannend, maar verliep eigenlijk hartstikke goed. En leuk dat ik het vond! Een aantal mensen hebben een hele mooie review geschreven. Deze staan onderaan dit artikel. Daar ben ik natuurlijk hartstikke blij mee, maar waar ik vooral blij mee ben, is dat ik ze verder heb kunnen helpen. Dat smaakt naar meer!

Prakrijkruimte Een kwestie van eten

Mijn praktijkruimte

In het begin vonden de gesprekken met mijn cliënten bij mij aan de keukentafel óf bij de cliënt thuis plaats. Dit ging prima, maar zorgde er voor dat ik mijn huis steeds heel goed op moest ruimen (en dat is best lastig met 3 mannen in huis). Ook vond ik het niet professioneel overkomen. Toevallig kwam er een buurvrouw van een eind verderop in de straat ‘op mijn pad’. Ik raakte toevallig met haar aan de praat. Zij heeft een aantal praktijkruimten, waarvan ik er 1 kon huren op de donderdagen. Deze ruimte voldeed echt helemaal aan mijn wensen. Ik zit daar nu iedere week op donderdag en ben er superblij mee!

De ontwikkeling van diverse ‘producten’

Ik ben aan de slag gegaan met het ontwikkelen van diverse ‘producten’ of ‘diensten’. Zo ontstond het begeleidingstraject ‘De eerste hapjes‘, het ‘Voedingsadvies in de praktijk‘ en ook ‘Juf Niky, de voedingsjuf‘. De komende periode komen daar zeker nog een aantal nieuwe ‘producten’ bij.

Het eerste schooltraject

Op de school/het Kindcentrum van mijn kinderen (inmiddels alleen nog dat van mijn jongste), ben ik voor de zomer het gesprek aangegaan over de rol die ik zou kunnen spelen in het traject naar een gezonde(re) school. Dit heeft erin geresulteerd dat ik ze dit schooljaar ga helpen bij het opstellen van een goed beleid op het gebied van voeding, voorlichting ga geven aan team en ouders én gastlessen ga geven aan alle 16 groepen.

Verwijzingen van artsen en therapeuten

Bij een aantal artsen en therapeuten ligt mijn kaartje. Wanneer mensen klachten hebben die gerelateerd (kunnen) zijn aan voeding óf wanneer patiënten te horen hebben gekregen dat ze bepaalde voedingsmiddelen niet kunnen verdragen (en niet weten hoe dit te integreren in hun voedingspatroon), worden ze doorverwezen naar mij. Hier ben ik hen erg dankbaar voor.

De komende tijd

Opleiding

Op 2 oktober start ik met de specialisatie ‘Kind en natuurlijke voeding’. Deze is gericht op kinderen van 0 – 18 jaar.
Mijn hart ligt bij kinderen. Ik heb ook niet voor niets 21 jaar in het onderwijs gewerkt. Ik gun ze allemaal een hele goede start en wil hier graag aan bijdragen. Door het volgen van deze opleiding hoop ik hier nóg meer tools voor te krijgen, die ik kan inzetten tijdens mijn trajecten in het onderwijs én tijdens de begeleiding van kinderen en hun ouders in mijn praktijk.

Genoeg dus om me de komende jaren van de straat te houden. Blijf vooral volgen wat ik doe en schrijf je in voor de nieuwsbrief als je niets wilt missen. Mocht je zelf vragen hebben mbt voeding en je gezondheid voor jezelf en/of je kind, neem dan contact met mij op, dan bespreken we wat ik voor je kan betekenen.


Tataradaaaa met trots presenteer ik jullie mijn eerste reviews:

Susan
(41 jaar), moeder van Hugo (0 jaar)

Toen ik in contact kwam met Niky was er snel de klik over de aanpak die Niky hanteert; niet in schema’s denken, maar kijken naar het individu en wat daarbij past. Niky heeft een nuchtere kijk en spreekt uit ervaring. Hierdoor gaf ze mij een algehele manier van aanpakken, hoe dit te doen én praktische aanwijzingen hoe dit te bewerkstelligen. Dit gaf mij de handvatten waar ik naar op zoek was. Haar rustige houding, kennis en ervaring gaven mij veel vertrouwen tijdens deze fase.

Jolanda
(52 jaar)

Niky is heel erg bevlogen en heeft een brede kennis over natuurvoeding die ze met veel enthousiasme overbrengt zonder hierin overvleugelend te zijn. Haar houding en uitstraling zijn rustig en integer en vanuit de informatie die ik haar geef over mijn ervaringen luistert zij, vult zij aan, informeert ze, legt ze uit en koppelt ze terug. Ik heb dit ervaren als een heel fijne manier van communicatie.

Jan-Willem
(35 jaar)

Ik heb Niky gevraagd om informatie te geven over verschillende aspecten van gezonde en natuurlijke voeding. Ik merk dat ik mij goed voel over de keuzes die ik nu kan maken m.b.t. eten, doordat ik ook beter weet waarom ik deze keuzes maak. Wat ik ook prettig vind is dat Niky, naast bekwaam en geduldig in haar uitleg te zijn, ook beseft dat er een balans moet zijn tussen gezonde voeding en minder gezonde voeding. Hierdoor is er ook ruimte om soms bewust te kiezen voor minder gezonde voeding binnen een overwegend goed voedingspatroon.

Ans
(67 jaar)

Ik ben altijd al zeer geïnteresseerd geweest in goed eten. Inzicht krijgen in wat goed is voor je lijf en wat minder goed, was een eye-opener. Veel voedingsmiddelen had ik zelf nooit op de ‘foute lijst’ gezet en ik dacht zelf toch heel verantwoord te eten. Ik eet nu zo veel mogelijk biologisch, zonder allerlei toegevoegde chemische ingrediënten. Ik had problemen met de spijsvertering en slaap; beiden zijn aanzienlijk verbeterd.

Lees hier de volledige reviews


1 gedachte over “Een terugblik op de afgelopen periode”

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: